Kikapcs

Akkorát megy a Móra Ferenc Múzeum ókori Kína-kiállítása, hogy meghosszabbítják a tárlatot Szegeden

Meghosszabbítja a szegedi Móra Ferenc Múzeum az ókori Kína világát bemutató kiállítást: a tárlat egészen 2024. január 7-ig látogatható lesz – tudatta a Szeged365-tel a múzeum hétfőn.

“Örömhírrel kezdi a hetet a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják az ókori Kína-kiállítást, mely így a téli szünet végéig várja a látogatókat: 2024. január 7-én, vasárnap délután zárja be kapuit” – írták szerkesztőségünknek.

KÉT EGYSÉGBŐL ÁLL A KIÁLLÍTÁS

Mint már megírtuk, a kiállítás két egységből áll: az első rész az agyagkatonák misztikus történetét szemlélteti és közel 50 agyagkatonát láthatnak az érdeklődők. A másik rész pedig eredeti ókori kínai kincseket mutat be, melyek Sanghajból érkeztek Szegedre. A legkülönlegesebb tárgy az uralkodói halotti jádepáncél, melyet közel 1500 apró jádelapból fűztek össze aranyszálakkal. Az ókori Kína-kiállítás és a Móra Ferenc Múzeum decemberi és januári nyitva tartásáról a múzeum honlapján található részletes információ.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb