Közélet

Megújul a Tisza-parti Óvoda: napelemekkel és klímával gazdagodnak, sőt másik kilenc intézményt is fejlesztenek

Napelemeket szereltet fel a szegedi önkormányzat a Tisza-parti Óvodára és másik kilenc városi intézményre, ezáltal akár hetven százalékkal is csökkenhet energiafelhasználásuk.

Mihálik Edvin, Zöld város programért felelős tanácsnok elmondta, 62 millió forintból 5 óvoda és 5 művelődési ház tetejére kerülnek napelemek, a beruházás első lépcsőjében Újszegeden két intézmény, a Bálint Sándor Művelődési Ház és a Tisza-parti Óvoda újul meg.

“Az a célunk, hogy javítsuk az intézmények energiahatékonyságát, a mostani beruházással az intézmények energiafelhasználását 70-90%-al tudjuk csökkenteni és a jelenlegi energia árak mellett kevesebb, mint 3 év alatt megtérül majd a beruházás. A Tisza-parti Óvoda igénye volt, hogy egy újabb csoportszobába szereljünk klímát, ezt most tudtuk teljesíteni, saját képviselői keretemből megvásároltuk a klímát, míg az NGSZ vállalta a beszerelés költségeit. Bízom benne, hogy a nyári melegben egy újabb csoportszobában lesz élvezhetőbb a környezet” – fogalmazott Mihálik Edvin.

EZEK AZ INTÉZMÉNYEK KAPNAK NAPELEMET

A beruházás során elsőként Újszegeden két intézmény, a Tisza-parti Óvoda és a Bálint Sándor Művelődési Ház újul meg. Ezt követően:

  • a móravárosi Katona József utcai óvoda,
  • Kecskésen az Újvidéki utcai óvoda,
  • Rókuson a Petresi utcai óvoda,
  • Petőfitelepen, a Délceg utcában lévő óvoda,
  • a tápéi Heller Ödön Művelődési Ház,
  • a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház,
  • a Kecskési Művelődési Ház,
  • valamint a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház tetejére kerülhet napelem.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: Mihálik Edvin FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb