Szegedi Arcok

Nyolc éve tűnt el a szegedi fiú, édesanyja azóta sem adta fel a reményt, most azonban behívták a rendőrök DNS tesztet adni

Mindennap a fiára gondol egy szegedi anyuka nyolc esztendeje és azt találgatja, hol lehet, mi történt vele. Molnárné Benkő Margit még ennyi idő után is pontosan emlékszik arra a napra, amikor utoljára látta Adriánt. A fiú egy kibulizott éjszaka után, hétvégén indult el otthonról, és azóta sem tért haza. A rendőrség most leporolta az aktáját.

Nincs olyan nappal, nincs olyan éjszaka, hogy Benkő Adriánra Margitnak ne jutna eszébe a fia. Az 54 éves asszonynak két gyermeke született, Márk és Adrián, ám már csak egyiküket ölelheti magához. Adrián 24 éves korában, 2015. április 26-án tűnt el, azóta nem találják. 

SZERETTÉK ŐT BARÁTAI

A Bors beszámolója szerint Adrián a Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolában tanult. Az eltűnése előtti hétvégén a barátaival volt, az egyik belvárosi szórakozóhelyen. “Egy egyetemi buliba ment el a barátaival azon a szombaton, majd onnan egy másik egyetemi szórakozóhelyre. Hazajött, aludt, aztán másnap délben elment itthonról. Azt mondta, egy barátjával találkozik, de nem mondta, kivel. Azóta nem tudom, hol lehet” – mesélte Margit. 

KÁMFORRÁ VÁLT

Az anya másnap, hétfőn jelentette be a rendőrségen Adrián eltűnését. “A rendőrség az Ortutay utcáig tudta bemérni a telefonját. Ki volt kapcsolva ” – részletezte Margit. Máig nem tudja a család, hol lehet a fiú. “Alig lehetett sokszor kihúzni belőle valamit” – folytatta az anya, aki nem tudja, kivel találkozhatott a fia azon a vasárnapi napon“Beszéltem a barátaival, máig tartom velük a kapcsolatot, de vasárnap egyikükkel sem találkozott. Nem tudom, kihez ment. Kámforrá vált” – tette hozzá Margit. Azóta nem látta a fiát. 

MÁR NYOLC ÉVE ENNEK, MOST MÉGIS BEHÍVTÁK A RENDŐRSÉGRE

Mindennek már nyolc éve, ám a lap szerint az asszony nem adta fel a reményt. Megkérdezték, ezért tette-e ki újra az oldalára a korábbi rendőrségi felhívást. Ekkor zokogni kezdett. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság hívta be őt. “A nyomozónő kint volt nálunk, kérte, hogy menjek be… DNS-tesztet adni” – folytatta Margit. Kicsit hallgatott, majd kimondta: “nagyon sok az azonosítatlan holttest, lehet, hogy az övé is köztük van” – mondta. A család abban bízik, hogy Adrián egyszer csak bekopogtat az ajtón és azt mondja: jól van, ám addig nem tudják nyugodtan álomra hajtani a fejüket, amíg meg nem tudják, mi történt.

A rendőrség kéri, hogy aki Benkő Adrián tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb