Szegedi Arcok

Olvasói beszámoló: a szén-monoxid érzékelő mentette meg Olvasónk életét, a normál érték kilencszeresét mérték otthonukban

Bárkivel megtörténhet, ezért is osztotta meg Olvasónk, Bernadett velünk történetüket. Mint levelében írta, a szén-monoxid érzékelő mentette meg életüket, amikor tegnap, azaz kedden családi házukban érzékelve a mérges gázt bejelzett. Mint a katasztrófavédelem munkatársai később elmondták Olvasónknak, a normál érték kilencszeresét mérték otthonukban.

“Mivel gázzal fűtünk, korábban vásároltunk egy szén-monoxid érzékelőt. Ami sajnos (vagy nem sajnos) tegnap nagyon jól jött. Ugyanis megmentette az életünk” – kezdte történetüket Olvasónk. Mint elmondta, a jelzést követően kihívták a katasztrófavédelmet, valamint rögtön elkezdték kiszellőztetni a lakást.

RAGASZKODTAK A MENTŐKHÖZ

A katasztrófavédelem munkatársai a helyszínre kiérve elvégezték a saját méréseiket, s közben értesítették a mentőket. Olvasónk és családja fejfájásra panaszkodott, aminek nem is tulajdonítottak nagy jelentőséget, hétköznapi dolognak tűnt, de a szakemberek ragaszkodtak a mentőkhöz.

A NORMÁL ÉRTÉK KILENCSZERESÉT MÉRTÉK

“Az SBO-ra vittek bennünket, ahol be is igazolódott a gyanú, közepes mértékű szén-monoxid mérgezésünk volt. Még a kórház felé voltunk félúton, mikor a katasztrófavédelem hívott bennünket, hogy a vizsgálataik alapján a szobában a normál érték körülbelül kilencszeresét mérték” – idézte fel Olvasónk a történteket.

Hozzátette, az érzékelőn felül, a tűzoltóknak és a mentősöknek is köszönhetik, hogy szerencsésen megúszták az esetet és életben vannak, ezért nagyon hálás minden segítő szakembernek.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb