Közélet

Összefogás és együttműködés – csaknem ezer nehéz sorsú gyermek érkezett Szegedre, az Ágota Alapítvány karácsonyi ünnepségére

Együttműködés, összefogás alakult ki a gyermekvédelem mögött, ezáltal az állami gondoskodásban élők helyzete is könnyebbé válik – hangoztatta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden Szegeden.

Fülöp Attila a gyermekvédelmi gondoskodásban élőknek szervezett karácsonyi ünnepségen azt mondta, az Ágota Alapítvány indulásakor nem volt egyértelmű, hogy sok társadalmi szereplő a közösség mögé áll, az állami gondoskodást akkor még az állam feladatának tartották. Ma már léteznek olyan erős gazdasági társaságok, amelyek kötelességüknek érzik, hogy segítsék azokat, akik valamiben hiányt szenvednek – állapította meg a politikus.

EZER NEHÉZ SORSÚ GYEREK VOLT A SZEGEDI RENDEZVÉNYEN, AKIKNEK FÜLÖP ATTILA AZT MONDTA, HOGY HIGGYÉK EL, SZÁMÍT RÁJUK A KÖZÖSSÉG

Az államtitkár az együttműködés egyik példájaként említette, hogy a minisztériumok 17 ezer dolgozó összefogásának köszönhetően valamennyi bentlakásos intézményben élő csaknem hétezer fiatal karácsonyra személyre szabott ajándékot kapott. Az ünnepségen jelen lévő csaknem ezer nehéz sorsú gyermektől Fülöp Attila azt kérte, higgyék el, olyan közösség áll mögöttük, amely számít rájuk. A politikus azt tanácsolta a fiataloknak, mindig bízzanak magukban és segítőikben.

 Fotó: MTI/Lehoczky Péter

SZERETET ÉS BÉKE

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök azt mondta, az idei karácsonyra készülődés napjaiban a világ két pontján is komoly háború dúl. “Szolidárisan gondolunk” azokra, akik szenvednek a háborúkban – tette hozzá. Úgy fogalmazott: Jézus születésnapjára készülve fontos, hogy megnyissuk szívünket, beengedjük az életünkbe azt a szeretetet és békét, amelyet egyedül ő tud adni nekünk.

SZEMÉLYRE SZÓLÓ AJÁNDÉKOT KAPTAK A GYEREKEK

Az Ágota Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató országos ünnepségre 13 vármegyéből mintegy ezer nevelőszülőnél vagy lakásotthonban élő gyermek érkezett. A több mint ötven támogatóknak köszönhetően a gyermekek személyre szóló karácsonyi ajándékot kaptak. A szolgáltató által ellátott hatezer gyermek mindegyike megkapja saját ajándékát, azoknak, akik nem voltak jelen az ünnepségen, nevelőszülőjük adja át a meglepetést. Az ünnepségen a szervezett munkatársai és önkéntesei elismeréseket kaptak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb