Smart Szeged

Befejeződött a Stravaco Építőipari Kft. termelési kapacitásbővítő projektje Szegeden

Befejeződött a Stravaco Kft. kapacitásbővítő projektje Szegeden. A projekt keretében eszközbeszerzés, infrastrukturális és ingatlan beruházás, képzési és tanácsadási szolgáltatás igénybevétele valósul meg. A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósult meg 209,28 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02600-as azonosítószámú projekt A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című felhívás keretén belül valósult meg. A fejlesztés célja a cég főbb tevékenységeihez, az út, autópálya és közmű építéshez kapcsolódik.

ÚJ IRODAÉPÜLET, ESZKÖZ ÉS GÉPÁLLOMÁNY BŐVÍTÉS

A projekt elemei a következők: egy új irodaépület (bruttó alapterülete 445,93 m2) kerül kialakításra, mely képes kiszolgálni a megnövekedett munkavállalói létszámot és a növekvő ügyfélforgalmat. Az épület részét képezi megújuló energiát alkalmazó technológia beépítése is, ennek keretében 16 kW-os teljesítményű levegő-víz hőszivattyú beépítésére került sor.

A projekt leghangsúlyosabb része az eszköz és gépállomány bővítése, technológiai modernizációja, kapacitás bővítése céljából. Beszerzett eszközök: kombi henger, midi kotrógép,  gumikerekes kotrógép, kotró-rakodógépek. A pályázat keretében képzési tevékenység is megvalósult idegennyelvi képzés formájában, mely a külföldi beszállítókkal való kapcsolattartást fogja megkönnyíteni. Vállalkozásunk a további fejlődése érdekében akkreditált tanácsadó vállalkozástól üzleti és stratégiai tanácsadási szolgáltatást is igénybe vett.

209 MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁS ÉRKEZETT

A projekt a Széchenyi Terv Plusz programnak köszönhetően az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés társfinanszírozásával 209,28 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásból, 30 % önerő hozzáadásával valósult meg 2021.10.27-2023.10.26. között.

Projekt megvalósítási helyszíne: 6710 Szeged, Szabadkai út 110. hrsz: 22407/5. A projektről bővebb információt a https://www.stravaco.hu/palyazatok oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb