Közélet

Roncsautók Ásotthalmon? Így reagált a Kormányhivatal, miszerint akad még hátrahagyott jármű a településen

Az összes bejelentett, embercsempészek által hátrahagyott gépjárművet elszállította a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal – közölték a Kormányhivatal korábban, azonban az ásotthalmi polgármester szerint bőven maradt még roncsautó a térségében. Megkérdeztük erről a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt, akik válaszukban elmondták, nem kaptak bejelentést több járműről. Mint kiderült, folytatják az elszállítást, amennyiben újabbakat jelentenek be.

Mint a Kormányhivatal korábban közölte, kevesebb mint egy hónap alatt 133 roncsautótól tisztultak meg a határmenti települések, ezzel az összes hátrahagyott gépjárművet sikerült elszállítaniuk. Ásotthalom polgármestere szerint azonban maradtak még elszállítandó roncsok a környéken.

14 RONCS MÉG ÁSOTTHALMON MARADT

“Ásotthalmon november 16-án, a kormányrendelet hatálybalépése napján, 46 roncsot jelentett le a Mezőőrség, GPS koordináták pontos megadásával. Ebből a listából továbbra is 14 roncs még Ásotthalmon maradt” – írta a közösségi oldalára a polgármester. A posztot azóta priváttá tették, ám még akkor megkerestük az üggyel kapcsolatban a Kormányhivatalt, akiknek most futott be a válaszuk a történtekkel kapcsolatban.

ÍGY REAGÁLT A KORMÁNYHIVATAL

“Ásotthalom polgármestere november 16-án 45 db gépjárművet jelentett be a Kormányhivatal részére, amelyek közül 38 db elszállíttatásáról a Kormányhivatal gondoskodott, 7 db jármű nem volt fellelhető a bejelentés alapján. Ásotthalom polgármestere november 16-tól december 18-ig újabb bejelentést nem tett fellelt gépjárművekről. A Kormányhivatal az embercsempészek által hátrahagyott autóroncsok elszállítását a továbbiakban is folytatja, bejelentést a 503/2023. (XI. 15.) kormányrendelet illetékességi területén az érintett polgármesterek, közterület-felügyelők és mezőőrök tehetnek a Kormányhivatal részére” – írta válaszlevelében szerkesztőségünknek a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb