Közélet

Botka László: a teljes gyártási folyamatot Szegeden valósítja majd meg a BYD, kivéve az akkumulátorgyártást és a vegyipari tevékenységeket

“A BYD, a világ vezető elektromosautó-gyártója Szegedet választotta európai gyára helyszínéül, több hazai és külföldi város közül. Tisztelt szegediek, örömmel jelentem be, hogy nálunk épül fel a BYD új elektromosautó-gyára” – írta Botka László a közösségi oldalára, miután Szijjártó Péter bejelentette, hogy városunkban épül a gyár.

“Munkatársaimmal együtt több éve dolgozunk azon, hogy egy ilyen nagyságrendű gazdaságfejlesztés történjen Szegeden. Az elmúlt hónapokban több tucat tárgyaláson vettünk részt Kínában és Magyarországon egyaránt” – tette hozzá.

A TELJES GYÁRTÁSI FOLYAMATOT SZEGEDEN VALÓSÍTJÁK MEG

Azt is kiemelte, hogy a világcég a város határában található 300 hektáros ipari parkban, az ELI-ALPS lézeres kutatóintézet és a Science Park mellett építi fel az európai autógyárát, innen szolgálják ki a teljes európai piacot. A BYD a teljes gyártási folyamatot Szegeden valósítja majd meg, kivéve az akkumulátorgyártást és a vegyipari tevékenységeket.

“Ez az elmúlt évtizedek legnagyobb gazdasági beruházása városunkban. A BYD a legmodernebb technológiákat használja annak érdekében, hogy zöld, környezetbarát autókat gyártson. Szeged városa és a BYD ugyanazokban az értékekben hisz: a tudásban, a fenntarthatóságban és a környezetvédelemben. A beruházás mindannyiunk közös sikere” – emelte ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb