Szegedi Arcok

Legszegedibb Szegediek: legyen örömteli, békés és meghitt az ünnep – így üzentek a díjazottak karácsony alkalmából Nektek

Elérkezett a karácsony ünnepe. Már minden otthonban kigyúltak a fények, felkerültek a csillogó díszek a fenyőfákra és láthatjuk szeretteink arcán az igazi örömet, amikor átadjuk nekik ajándékainkat. Ebben a varázslattal teli, meghitt időszakban fogadjátok szeretettel a Legszegedibb Szegediek 2022-es és 2023-as díjazottjainak ünnepi jókívánságait.

DR. ROKSZIN RICHÁRD – LEGSZEGEDIBB GYÓGYÍTÓ 2023

“Amit karácsonyra és újévre kívánok, az leginkább a pozitív gondolkodás!
Irodalmi adatok vannak róla, hogy a stressz és a pesszimizmus mennyire befolyásolja az immunrendszerünket és ezáltal az egészségi állapotunkat.
Aki eddig negatív volt, próbáljon rajta változtatni. Ha az ember derűlátó, kedves, sokkal több pozitív energiát sugároz, és kap is belőle vissza.
Az én életem is azért ennyire boldog, mert mindenben a szépet, a jót keresem. Szóval Boldog Karácsonyt és Újévet, egy pozitív 2024 reményében!”

DÉTÁRI VILMOS – LEGSZEGEDIBB JÓTEVŐ 2023

“Békés, boldog Karácsonyi ünnepeket, valamint egészségben, eredményekben gazdag új esztendőt kívánok minden Szeged365 olvasónak! Mindenki próbáljon meg a maga környezetében, a maga szintjén figyelni egymásra, még ha az csak a legminimálisabb pici dologban is nyilvánul meg, hiszen így tudjuk szebbé, jobbá tenni a szegedi életet, egymás életét! Figyeljünk egymásra és mindannyian Büszke szegedi jótevővé válhatunk! Jó egészséget!”

BOROVICS TAMÁS – LEGSZEGEDIBB MŰVÉSZ 2022

“Nekem az ünnepek akkor igaziak, ha amellett, hogy a szeretteimmel vagyok, van mód egy kis elcsendesedésre, magamba nézésre is. Szeretem még azt is, hogy ilyenkor jókat ehetünk és béke van. Mindenkinek azt kívánom, hogy ők is töltődjenek fel az ünnepek alatt úgy, ahogyan az nekik a legjobb. És persze az ünnepek alatt is jöjjenek színházba!”

JÓZSÁNÉ FEHÉR MÁRIA, PETRA ANYUKÁJA – LEGSZEGEDIBB ÉDESANYA 2023

“Ezzel a szép idézettel szeretnénk minden Szeged365 olvasónak Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánni. Mindenki nagyon vigyázzon magára.

“Legyen az ünnep csendes, mint szíved dobbanása, Legyen békés, mint a hó hullása. Legyen szép, mint gyertya ragyogása, És vidám, mint gyermek kacagása.” Boldog karácsonyt!”

PLESKONICS ANDRÁS – LEGSZEGEDIBB TANÍTÓ 2023

SZÍVSTIMMOLÁS

“Ha gitáros lennék, most játszanék valami szívhez szólót… :))) Mivel inkább dobolós ember vagyok, a karácsonyi dal kedves kis dobosára utalva, azt üzenném az erre figyelőknek, hogy a dobogásunkra figyeljünk oda jobban, mert ez az alap – ez az a, mindannyiunkban közös legbensőbb lényeg, a működés és az alapérzés, amiben nincs különbség köztünk… Minden igazán élő, belülről jövő zenének a ritmusában ott van a szívdobogás vitális lüktetése. Ez nem szabályos, nem szabályozható, ez szabad és kötetlen, mint a lélegzet, a kiáltás, a sóhaj, a jajszó, vagy a nyögés, bármelyik változatban… Értéke van és félteni való a sok milliárd éltető löketből mindegyik…

Ebben az ájult korban, annyi a megosztó, zavaró, ziláló, széthúzó erő és hatás, hogy, ha nem tudjuk összeigazítani – a zenészek úgy mondják, stimmolni – a dobogásunkat, a szívdobbanásainkat, akkor szét fog esni a Zene, és ha az szétesik, akkor az már nem is lesz többé Zene… csak risszrossz zenebona… A Zene szó egyébként nálam, itt ebben a példázatban a Haza szóval is behelyettesíthető…

Áldott Ünnepet és hozzá jól stimmolt lélekbékét és megszentelő Zenéket kívánok!”

NAGY PÉTER – LEGSZEGEDIBB SPORTOLÓ 2023

Karácsonykor az igazi boldogság nem a fa alatt, hanem körülötte van! Lépjünk kicsit hátra, és gondoljunk hálával és szeretettel azokra, akik velünk vannak és azokra is, akik már nem lehetnek ott. Együtt lenni a szeretteinkkel a legnagyobb ajándék. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek.”

CZUTOR ZOLTÁN – LEGSZEGEDIBB ZENÉSZ 2022

“Szegediként mindig büszke voltam arra a különleges gondolkodásmódra és autonómiára, amit a szegediek képviselnek. Ez sosem valami jobboldali, vagy baloldali identitás volt, hanem olyan otthonos és biztonságos érzés, amiben felnőttem. Szegeden mindig érzem a törődést és ez tökéletes összhangban van karácsony szellemiségével is. Áldott ünnepeket!”

BALÁZS-PIRI SOMA – LEGSZEGEDIBB ZENÉSZ 2023

“Nagyon boldog vagyok, hogy a számomra legértékesebb ünnepet, a Karácsonyt a családommal tudom tölteni. Áldott ünnepeket kívánok minden kedves olvasónak sok szeretettel.”

KYLE ECKHART – LEGSZEGEDIBB TANÍTÓ 2022

“Az elmúlt hetek készülődése, nyüzsgés és stressz után, végre eljött a karácsonyi ünnep. Amikor végre meg tudunk állni és élvezni az otthon melegét és szeretteink társaságát. Nagyon sok embernek ez az ünnep a szeretet, az ajándék és a fény ünnepe.  És, habár ezek mind jó dolgok, ne felejtsük, mi az, amiről szól a karácsony. 

A karácsony igazi üzenete az, hogy Isten szeret minket hiszen a Biblia tanítja nekünk, hogy “úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (János 3:16). A legnagyobb ajándék Jézus, hiszen karácsonykor az Ő születését ünnepeljük. Amikor Ő született az volt a bizonyíték, hogy Isten tényleg szereti a világot. Az Úr Jézus fölnőtt és meghalt a keresztfán bűneinkért, de ez mind egy betlehemi jászolban kezdődött kétezer éve. 

És, ha a fényekről beszélünk, hadd mondjam, hogy még gyönyörűbb városunk karácsonykor, amikor ki van díszítve és világítva. Akárhányszor látom a karácsonyi fényeket, eszembe jutnak Jézus szavai János evangéliumából, hogy “Én vagyok a világ világossága”. Nehéz volt a 2023-as év, és sok a bizonytalanság, ha a jövőre tekintünk, de egy dolog biztos, Jézus a mai napon is a “Világ világossága”, és ha követjük őt nem fogunk eltévedni ebben a sötét világban.

Egy nagyon áldott karácsonyt kívánok Nektek, és a jövővel kapcsolatban azt kívánom, hogy járjunk Jézus fényében és szeressük egymást, így, bár talán a világot nem fogjuk megváltoztatni, de a saját világunk és a környezetünkben lévő emberek világát megváltoztathatjuk!
Isten áldjon!

FOGADJÁTOK SZERETETTEL A SZEGED365 CSAPATÁNAK KARÁCSONYI JÓKÍVÁNSÁGAIT IS

Kevés jobb dolog van a világon, mint újságot írni Nektek, a Szeged365 virtuális családjának. Nos, mi pont ezt csináltuk a mögöttünk álló 365 napban is, amiért rendkívül hálásak vagyunk! Köszönjük, hogy együtt pöröghettük végig a 2023-as évet, azt, hogy az olvasóink, a tudósítóink, a tanácsadóink, a támogatóink, a kritikusaink, a barátaink voltatok, vagytok, imádtuk az év minden egyes percét (még a legnehezebbeket is, ahogy a mondás tartja, teher alatt nő a pálma).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb