Közélet

„Lesznek mindig ilyen emberek” – véli Kiss-Rigó László megyéspüspök, a szegedi erdőirtás ellen tiltakozókról

Mint korábban megírtuk, az ukrajnai háborúra hivatkozva megengedi a kormány a szeged-csanádi egyházmegyének, hogy kivágják a fákat a stadion mellett, ahová sportakadémiát építenek. A szegedi közgyűlés védetté nyilvánította a területen álló erdőt, hogy megakadályozzák a fakivágást, ezt írta most felül a kormány. A rendelet ugyanakkor feltételeket szab, ami a városvezetés szerint csak porhintés.

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke a Pesti Srácoknak adott karácsonyi interjújában most a fakivágást ellenzőket is bírálta.

LESZNEK MÉG ILYEN EMBEREK

A megyéspüspök szerint az egyházmegye építkezései nyilvánvalóan egy egész közösség érdekeit szolgálják, és hogy ez miért nem tetszik egyeseknek, arra azt mondta, „lesznek mindig ilyen emberek”. Az interjúban egyébként szó esett a stadionról is. Azt a kérdést tették fel a megyéspüspöknek, hogy fontos volt-e néhány éve, hogy Szegeden is épüljön egy új stadion? Erről Kiss-Rigó úgy nyilatkozott, hogy „miért lett volna fontos? Lehetőség volt rá, és ezért lett” – mondta, majd hozzátette, hogy „de attól függ, kinek fontos”.

A stadionban rendezett programok és az akadémia eredményeinek felsorolását követően azt mondta, hogy „ráadásul mi magunk tartjuk fenn, senkitől nem kapunk hozzá támogatást”. „Ez egy igazi szolgálat, a társadalom szolgálata, de hogyha ezt valaki máshogy látja, hát lelke rajta.” Kiss-Rigó még annyit hozzátett, hogy „a város semmivel nem járul hozzá” a költségeikhez – írja a Telex.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb