Közélet

Ferenc pápa ma megáldotta a magyar bort – harminc tokaji borász összesen 180 palack aszúját vitték el a Vatikánba

A karácsonyi ünnepi időszak részeként december 27-én, Szent János napján a borszentelési szokásokat felelevenítve Ferenc pápa audiencia keretein belül apostoli áldását adta a tokajira és általában a magyar borra, írta meg az Index.

180 PALACKKAL A TOKAJI BORÁSZOK ASZÚJÁBÓL VITTEK A VATIKÁNBA

Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos Magyarország Szentszéki Nagykövetségén keresztül fordult levélben Ferenc pápához, amelyben kérte a magyar bor megszentelését. A kormánybiztos a Magyar Bormarketing Ügynökségen keresztül harminc tokaji borász összesen 180 palack aszúját küldte el előre a Vatikánba, a december 27-ei audienciára pedig egy külön díszdobozos Tokaj Esszenciát is vitt magával.

ÁLDÁST KÉRTEK A MAGYAR BORRA

Rókusfalvy Pál a személyes találkozón úgy fogalmazott: „Azért érkeztünk, hogy Szent János ünnepén apostoli áldását kérjük ezen tokaji aszúra, illetve ezen keresztül a magyar borra, az istenfélő magyar borászok munkájára!”.

Mint a kormánybiztos írta, Tokaj a magyar himnusz harmadik strófájában is helyet kapott, ezért a kormánybiztos nemzeti imádságunk elegáns nyomatait nyújtotta át három nyelven: a magyar mellett a Szentatya anyanyelvén, spanyolul, valamint angol nyelvű fordításban.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: index.hu/Rókusfalvy Pál FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb