Szegedi Arcok

Kiskarácsony, bűzös karácsony: orrfacsaró szagok terjengenek hetek óta az egyik szegedi társasházban – olvasói beszámoló (frissítve)

Míg a többségünk otthonát az elmúlt napokban édes narancsos, fahéjas, és igazi karácsonyi fenyőillat lengte be, addig nem volt ilyen szerencséjük az egyik szegedi társasház lakóinak. Mint Olvasónk, Marianna írta, a társasház lépcsőházában már hetek óta penetráns bűz terjeng, ami alaposan rányomta a bélyegét az ottlakók ünnepére is.

“Karácsony alkalmából jártam a házban, soha ilyet nem tapasztaltam! Két hete penetráns bűz, -tömény fekália szag-, lepi el a házat, amely a lakásokba is beszivárog” – írta szerkesztőségünknek Marianna.

KERESTÉK, ÁM EDDIG NEM TALÁLTÁK A SZAG FORRÁSÁT

Mint Olvasónk elmondta, a terjengő, kellemtelen szag okára próbáltak ugyan már fényt deríteni, eddig sikertelenül. Decemberben két alkalommal is jártak szakemberek a társasházban, csőtörést keresve, ám nem találtak semmit, így ez sem hozott tiszta levegőt a lakók életébe. Ráadásul Olvasónk elmondása szerint a lakók semmiféle tájékoztatást nem kaptak arról, mi lehet ez a szag, s mikorra várható a probléma elhárítása, meddig kell elviselniük az orrfacsaró bűzt.

AZ ÜNNEPEKET IS EBBEN A BŰZBEN TÖLTÖTTÉK A LAKÓK

“Megdöbbentett, hogy hagyták karácsonyra ezt az állapotot. Véleményem szerint bármi áll a háttérben, megengedhetetlen, hogy hetek óta nem sikerült megoldaniuk, hiszen soha nem tapasztalt bűz árad a lakásokba” – mondta el Olvasónk.

Az ügyben felvettük a kapcsolatot az érintett társasház ingatlankezelőjével, amint válaszuk megérkezik, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTVE: JANUÁR ELSŐ HETÉBEN MEGOLDÓDHAT A PROBLÉMA

Mint megkeresésünkre a társasház ingatlankezelője elmondta, a ház alatt fut egy szervízalagút, melyet a szennyvízhálózat elöregedő csöveinek a megrepedése miatt ellepett a szennyvíz. Hozzátette, a lakók a problémáról és annak elhárítási folyamatáról email-es tájékoztatást kaptak, többször is a hónap során. A vizes szakemberek december folyamán felmérték a probléma nagyságát, és el is kezdték szippantós gépekkel kiszivattyúzni a szennyvizet. A munka jelenleg is folyamatban van, mint az ingatlankezelő mondta, bizonyos anyagok beszerzése szükséges a munkálatokhoz, ami az ünnepek alatt nem volt elérhető a szakemberek számára, így a probléma elhárítása január első hetére várható.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb