Mindenmás

A Szentesi Gyermekgyógyászati Klinikáért vadásztak szerdán Csongrád-Csanádban

Az országban 43 helyszínen szerveztek jótékonysági vadászatot, amelyből három helyen nagyvadra vadásztak, míg a  további helyszíneken apróvadvadászatra várták a vendégeket. Csongrád-Csanád vármegyében Bakson, a Levelényi Földtulajdonosok Vadásztársaságánál, Szegeden pedig két helyszínen, a Dorozsmai József Attila Vadásztársaság területén és a Szegedi Vadásztársaságnál tartottak december 27-én jótékonysági vadászatot.

Csányi József, a Dorozsmai József Attila Vadásztársaság elnöke arról tájékoztatott, hogy a vármegyében, a SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum gyermekosztályának gyűjtöttek – tudósít az Agro Jager News.

MINDENKI EGYSÉGESEN ELFOGADTA A JAVASLATOT

Csányi József, a Dorozsmai József Attila Vadásztársaság elnöke kiemelte, hogy a társaságot Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat ügyvezetője azzal kereste meg, hogy támogassák 2023-ban egy vadászattal az országos programsorozatot. A megkeresést, felterjesztve az intézőbizottságnak és a tagságnak, mindenki egységesen fogadta. A jelentkezők 50 000 Ft-ot ajánlottak fel és a meghirdetés után három nappal a keret betelt. Csányi József hozzátette, hogy külön köszöni az Eperjesi Vadásztársaságnak és a kisteleki Bartucz Tibornak, hogy ugyan a vadászaton nem vettek részt, de a támogatás összegét elutalták a szervezetnek.

KÉPESEK ÖSSZEFOGNI A JÓ ÜGYÉRT

Csányi József leszögezte, hogy a társaság mindezeken túl nem fogadott el sem az elejtett fácánért, sem a reggeliért és a vadászat után az ebédért pénzt, azt a tagság és társaság fedezte. Külön kiemelte a Kotogány Tojás Nagykereskedést, akik jóvoltából 100 tojásos rántottával várták a vendégeket és feleségének, hogy a Csányi Kertészet biztosította a babgulyáshoz az alapanyagokat. Azonban ezzel még nem ért véget a támogatók sora – folytatta az elnök, mert a tagság közül többen hajtóként, kutyákkal vettek részt. Térítésmentesen érkezett a kürtös és tagság családtagjai is többen ingyen segítettek, miközben a december 27-e munkanapra esett.

Az összefogás megmutatta, hogy képes egy jó ügyért megmozdulni a tagság és a társaság barátai is szívesen regisztráltak. Az elnök kiemelte, hogy a program jó lehetőség arra is, hogy vendégségbe menjünk, megnézzük, hogy a szomszédban, hogy vadásznak, hogy viselkednek a vadászok. Most azonban nagyon örült annak, hogy Dorozsmai Vadásztársaság szervezőként vehetett részt a kezdeményezésben s messzi, világlátott emberek, vadászok is Szegedre, Szeged-Kiskundorozsmára regisztráltak. December 27-én Kiskundorozsmán két szajkó, egy mezei nyúl és 39 fácán terítéke előtt tisztelegtek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb