Mindenmás

Napi pakk: napsütést, enyhe időt és emelkedő üzemanyagárakat hoz az év utolsó munkanapja Szegedre

Inkább tavaszi, mint téli lesz a mai időjárás Szegeden, sok-sok napsütéssel és enyhe, 12 fok körüli hőmérséklettel. Az évben még utoljára dobnak egy kicsit az üzemanyagárakon, mától ugyanis drágábban tankolhatunk a szegedi kutakon. Mindezek mellet ma ünnepel Kövér László, és Jude Law is. Mutatjuk a legfontosabb napindító híreket, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS KÖVÉR LÁSZLÓ SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Tamás, Tamara, Áldáska, Amázia, Bökény, Dávid, Dózsa, Gáspár, Gazsó, Jonatán és Thomasz nevű Szeged365 olvasónknak! Érdekességek:

  • 98 éve született Szondy István olimpiai bajnok öttusázó,
  • 64 éve Kövér László politikus, a Fidesz–MPSZ egyik alapítója és vezetője,
  • 51 éve Jude Law színész (A tehetséges Mr. Ripley, A.I. – Mesterséges értelem),
  • valamint 10 éve ezen a napon szenvedett súlyos síbalesetet a francia Alpokban Michael Schumacher hétszeres Formula-1-es világbajnok.

NAPSÜTÉSES PÉNTEK

Péntekre virradóra nagy területen képződik majd köd, majd napközben több órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék továbbra sem várható Szegeden, de kisebb szitálás előfordulhat. A délnyugati szél elsősorban délen és keleten élénkülhet meg. Napközben 12 fok köré melegszik a levegő hőmérséklete városunkban.

EMELKEDIK AZ ÜZEMANYAGOK ÁRA

Arra mindenki felkészült lélekben, hogy hétfőtől mintegy hét százalékkal drágul az üzemanyag Magyarországon, csakhogy most kiderült, előtte még péntektől is emelik az árakat. A hét utolsó munkanapjától ezekkel az árakkal találkozhatunk:

  • a 95-ös benzin – 570 Ft/liter
  • a gázolaj – 593 Ft/liter.

ÁRAD A TISZA

December 31-én és január 1-jén tetőzhet a Tisza Szegednél. Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője a Rádió 88-nak elmondta, az Alsó-Tiszán levonuló árhullámok miatt áradó és apadó tendenciát mérnek az Alsó-Tisza és a mellékfolyók vízrendszerében. Kiemelte azt is, hogy az önkormányzattal együttműködve a Huszár Mátyás rakpart várható lezárása előtt 24 órával tájékoztatják a lakosságot. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb