Blog

Újévi köszöntő blog

Kedves Szeged365 Family! Jótevők, civilek, művészek, sportolók és mentorok!

Szeged a galaxis legszerethetőbb városa! Szeged a mi városunk, ahol elképesztően sokan fognak össze nap, mint nap, hogy boldogabban éljünk itt Dél-Magyarországon. Szeged mindig egy szabad város volt, ezt nem csak a fesztiválokon érezzük, áthatja a hétköznapjainkat is. A galaxisban egyedülállóan két orvosi Nobel-díjasunk van, megannyi kutatóval és feltalálóval büszkélkedhet nem csak a múltunk, de a jelenünk is! Szeged ikonjait, a számtalan hazai és nemzetközi elismeréseket a fiataloknak is meg kell ismerni. Éppen ezért írunk a lehető legtöbb csodálatos felfedezésről, kutatásról, tudományos eredményről. Ezt a jó szokásunkat 2024-ben is megtartjuk, mert biztosak vagyunk benne: nagyon sok siker vár ebben az évben is ránk!

A 2023-as év, mely mögöttünk hagyunk, ékes példája volt annak, hogyan állhat egy közösség, egy város – a mi Szegedünk – összefogva mindig a jó ügyek mellé. A Szeged365.hu portáljának megdöbbentő 2023-as olvasottsági adatai – közel hárommillió egyedi látogató volt, több mint 13 millió látogatás történt, és 34 millióan olvastatok cikket, írást, blogot – nem csak számok. Ezek az adatok a Szeged365 Family összetartozását és erejét mutatják.

Fotó: Lénárt Ferenc

Nem csak gigantikus büszkeség ez nekünk, az egész Szeged365 csapatnak, de mivel a szegediek a legolvasottabb hírportáljává tettek bennünket, úgy érezzük, hogy kutya kötelességünk ebből minél többet visszaadni Nektek: a leggyorsabb hírekkel, tudósításokkal Szegedről, mindig segítenünk kell a lehető legnagyobb nyilvánossággal a szegedi civileket, sportolókat, jótevőket és szegedi mentorokat! Egy kihívásokkal és lehetőségekkel teli esztendő kapujában állunk. Ahogy a múlt év könyve bezárul, úgy tekintsünk előre, a jövő fejezetei felé, melyeket még írni fogunk. És ezt nem egyedül csináljuk, hanem veletek, a Szeged365 Family tagjaival együtt, mint erős, összetartó közösséggel.

Kiemelt feladatunk: a szegedi sikertörténetek, szegedi polgárok, a szegedi civilek történeteinek berobbantása a köztudatba! A Szeged365 Family tagjait be kell mutatnunk: az igazi szegedi jótevőket, civileket, mentorokat! Ezért Veletek összefogva 2024-ben is jöjjenek azok a történetek, amelyek maximálisan megérdemlik a nyilvánosságot, a sikert!

Szeged365 Family! Jótevők, civilek, művészek, sportolók és mentorok!

Mutatjuk miért a galaxis legszerethetőbb városa Szeged: miattatok, Szeged365 Family: jótevők, civilek, művészek sportolók és mentorok miatt!Nem vagy olimpiai bajnok? Akkor nálunk légy Szeged mentora! Éppen a meló mellett nem jut idő külön segíteni másokon? Civil életben nem tudsz pluszt adni? Hidd el akkor is a Szeged365 Family része vagy: látsz egy balesetet küldd el nekünk, így mások már el tudják kerülni a helyszínt. Valaki rosszul parkol? Jelezz, és tuti gyorsan javítja a hibát. Valahol szokatlan történik, és Te pont ott vagy? Küldd el, és mi a nyilvánossággal segítünk! Gyönyörű a naplemente, szépséges a Tisza, megakadt a szemed egy csodálatos épületen? Küldd el, és okozzunk együtt örömteli pillanatot a Szegd365 Family-nek! Te is a család része vagy! 2024-ben még jobban azon leszünk, hogy a lehető legerősebb és legnagyobb közösséget alkossuk Szegeden.

Ezen felül Szegeden szerencsére nagyon sokan vagytok akik mindig is érezték, hogy szeretnének többet adni Szegednek a szegedieknek! A szegedi civilek ápolnak kertet a panel társasház tövében, vannak akik lakóközösségüknek rendezvényeket tartanak, összejöveteleket szerveznek, mert szeretnék a mikroközösségüket összekovácsolni. Bizony a Szeged365 Family tele van ilyen jóakaró, a szegedi közösségekért tenni, alkotni vágyó polgárral. Nekünk pedig itt is segítenünk kell 2024-ben, hogy híretek a lehető legszélesebb réteghez jusson el!

Ne felejtsük el, Szeged a művészetek fővárosa is! Fontos itt megjegyeznem, hogy a művészet nem érti a hatalom és a pénz rendszerét. Fontos emberi ügyekben tud csak kiteljesedni! Hiszek naívan egy mindenek felett álló igazságban, amit csak a művészet tud megmutatni! A Kölcsey – kör Szeged ezért alakult tavaly, azóta több közös kulturális programot tudtunk bemutatni Nektek. A jövőben is legyen szó az országos és világhírű kulturális műhelyeink programjairól, vagy kisebb, 100 fős kulturális eseményekről: mindegyikről szeretnek beszámolni, olvassa, lássa a világ Szeged gazdag kulturális életét. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert Szeged a művészetek fellegvára, tele szabad gondolkodású művésszel, a történelmünk pedig megannyi nagy alkotónkról emlékezik hatalmas szegedi büszkeséggel. A művészetet ápolni kell, nem csak alkotótáborokban, hanem a hétköznapokban is. Ebben is igyekszünk segíteni, ebben az évben is szánthattok ránk!

Egyetlen egy városban sem szeretik ennyire a sportot, mint Szegeden! Az OTP Mol – Pick Szeged lehet matematikailag még nem jobb a Veszprémnél, de nekünk a világ legjobb kézilabdacsapata.  Lehet csak NB II-es a focicsapatunk, de előbb utóbb újra ott leszünk az első osztályban. Az új gyönyörű szegedi stadionban már most több ezren szurkolnak meccsről meccsre a szegedi srácoknak! A kajakosaink és kenusaink mindenkit maguk mögött hagynak, reméljük idén a MATY-ér újra tele lesz a világ legjobb szurkolóival és versenyzőivel. A küzdősportolóink bárkit legyőznek, és tudjuk, ha segíteni kell rászoruló gyermekeknek mindig bebizonyítják: a kemény acélos izmok érző szíveket takarnak: egyből segítenek, ha gyűjteni kell a gyerekeknek, családoknak. Itt is hatalmas tisztelet ezért nekik, külön öröm, hogy ezekről folyamatosan be is tudunk számolni. A vízilabdásaink és úszóink végre világszínvonalú környezetben bizonyíthatják, hogy a vízben is legyőzhetetlen Szeged, és ha világversenyt kell szervezni, akkor is állunk elébe! Szeged egy igazi sportfőváros!

Brainstorming Szeged, ötletelések sallang és politika mentesen Szegedről!

Szeged mindig egy szabad város volt. A galaxisban egyedülállóan két orvosi Nobel-díjasunk van, megannyi kutatóval és feltalálóval büszkélkedhet nem csak a múltunk, de a jelenünk is! Ezeket a fiataloknak is meg kell ismerni, és nekünk szegedieknek is el kell ismerni! Éppen ezért írunk a lehető legtöbb csodálatos felfedezésről, kutatásról, tudományos eredményekről. A Szeged365 Szeged vezető hírportálja lett, így kiemelten fontosnak tartjuk a szegedi mikroközösségek védelmét, támogatását, a közélet szigorúan politikamentes meg- és kibeszélését. A helyi civil egyesületekkel összefogva egy előadás sorozattal szeretnénk segíteni a szegediek, kiemelten a lokálpatrióta szegedi polgárok egymás közötti kommunikációját. Ezért egy előadás sorozatot szervezünk, ahol kb fél órában beszélgetünk Szeged történetéről, Szeged gazdasági lehetőségeiről és civil életéről. Ez a BRAINSTORMING SZEGED! – ötletelések sallang és politika mentesen Szegedről! 2023-ban már elkezdtük ezt a munkát is, azóta pedig folyamatosan készültünk arra, hogy 2024-ben minden hónapban egy új adással érkezzünk. Természetesen itt is Ti mondjátok meg, javasoljatok kiket szeretnétek hallani, milyen témákról beszéljünk.

Elképesztően büszkék vagyunk a Legszegedibb Szegediek Díjátadó Show-ra! A száz százalékban a Ti, a Szeged365 Family szavazatai alapján kiválasztott büszkeségeink is bebizonyítják, hogy Szeged a galaxis legkiválóbb helye, a legkiválóbb polgárokkal. 2023-ban már a második díjátadót szerveztük, és leírhatatlanul boldogok vagyunk: brutálisan sok szavazat, qmsooylgós jelölt és igazi győztesek bizonyítják, hogy Szeged és Dél-Magyarország legnépszerűbb díjátadó show-ját érdemes volt Veletek együtt beindítani. Olyat alkottunk közösen, amire minden szegedi szív egyszerre dobban. köszönjük ezt is Nektek, mert nélkületek ez sem sikerült volna.

Köszönetet mondok minden egyes olvasónknak, aki a Szeged365 oldalán keresztül tartotta a kapcsolatot városunk életével, történeteivel és közösségével. Köszönet a rengeteg sztoriért, a véleményekért és a tudósításokért. Köszönet, hogy veletek lehetünk minden nap Szeged és Csongrád-Csanád megye legolvasottabb hírportálja.

Most, az új év első napján, amikor újra a jövőbe tekintünk, tegyük mindezt a közös elkötelezettség és a hit jegyében, hogy Szeged, ez a nagyszerű város, és Magyarország egyaránt tovább virágozhat. A 2024-es esztendő legyen a közös akarat, a szorgalom és az összetartás éve. Legyen az az év, amikor még szorosabban öleljük magunkhoz a hagyományokat, miközben bátran nézünk szembe a jövő kihívásaival. Szegeden nagy változások jönnek, végre Szegedhez méltó fejlesztésekkel, miközben ügyelni kell ékkövünkre, Szegedre, hogy a fejlődés mellett a város élhetősége is megmaradjon. Ezért Szeged a galaxis legszerethetőbb városa!

Köszönöm, hogy velünk tartotok ezen az úton. Köszönjük, hogy együtt építjük Szegeden a gúny és irónia mentes közéletet! Ebben az évben megígérjük mindent megteszünk azért, hogy minden információ a lehető leggyorsabban eljusson hozzád. Boldog új évet kívánok!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!  App Store: https://apple.co/3ZdLaYm Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is! Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb