Mindenmás

Welcome to Szeged?! Ritkaságba menő luxusverda parkolt le a Victor Hugo utcába, be is gyűjtött egy parkolási bírságot a Bentley Continental Flying Spur

Welcome to Szeged?! Ha valamire ma nem számítottunk az az, hogy egy igazi ritkaság gurul be a városunkba: egy Bentley Continental Flying Spur. A Szegeden tényleg ritkaságba menő luxusverda délelőtt a Victor Hugo utcában parkolt, nem is akárhogy: természetesen a szegedi parkolóőrök által megbüntetve, akik a tulajdonosnak a szélvédőn hagyták a kis ajándékcsomagot.

Érdekesség, hogy Bentley Continental Flying Spur, a Mulliner W-12 verzióban a mai, 348,95 forintos árfolyamon számolva közel 115 millióba kerül, 218 és 327 ezer dollár körül mozog az ára a Car and Driver oldala szerint, szóval nem hisszük, hogy a parkolási bírság túl sokat dobna a latba.

2005-BEN ÉLESZTETTÉK ÚJRA A FLYING SPUR MODELLT

A Bentley egyébként 2005-ben élesztette újjá a Flying Spur modellt. A rajongók azonnal megszerették és 2020-ban készült el a 40 ezredik példány. A modern generációs sikere sokak szerint annak köszönhető, hogy elérhető alapokra, egészen pontosan az Audi A8 platformjára épült fel, viszont karakterét tekintve meg tudott maradni jellegzetes angol luxusautónak. Mindezek mellett a sportos vonalat kedvelő rajongókat is sikerült megfogni a W12-es egységnek és az összkerék meghajtásnak köszönhetően. Az első újkori generáció egészen pontosan 315 kilométeres óránkénti végsebességre volt képes, ami 2005-ben kiemelkedő teljesítménynek számított a luxusszedánok között.

Mindezek után 2013-ban következett be a generációváltás, ahol a W12-es egységek mellett már megjelentek a kedvezőbb fogyasztással rendelkező turbós V8-asok is. A harmadik felvonás 2019-ben mutatkozott be teljesen megújult alapokkal. A Mulsanne palettából száműzése után a Continental Flying Spur, mint a márka zászlóshajója volt jelen a piacon.

A Totalcar egyébként még 2021-ben tesztelte a Bentley Flying Spur modellt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb