Sport

Hivatalos: Szita Zoltán távozik az OTP Bank-PICK Szegedtől – mutatjuk, hol folytatja

A lengyel Wisla Plockban folytatja a pályafutását Szita Zoltán, a OTP Bank-Pick Szeged kézilabdacsapatának magyar válogatott játékosa. A lengyel klub csütörtöki közleménye szerint a 25 éves Szita Zoltán 2024 nyarán csatlakozik az együtteshez.

A csapat egyébként nem lesz ismeretlen számára, hisz a balátlövő 2019 és 2022 között már volt a Wisla Plock játékosa, ezt követően viszont a Szegedhez igazolt, melyhez akkor 2025-ig kötelezte el magát. Az viszont a bejelentéssel biztossá vált, hogy Szita nem tölti ki az említett megállapodást, s a két csapat megegyezésének értelmében a jelenlegi kiírás végén visszatér Lengyelországba – írja az M4 Sport.

ÍGÉRETES JÁTÉKOS

„Nagyon örülök, hogy az általunk és a szurkolóink által is jól ismert Szita Zoltán két év után visszatér. Bátran állíthatom, hogy egy ilyen fiatal és ígéretes játékos tökéletes tagja lesz a csapatunknak, és segíteni fog a céljaink elérésében” – idézte a Plock honlapja Adam Wisniewskit, a Wisla sportigazgatóját.

A lengyel egyesület kiemelte, Szita Zoltánnal a 2027–2028-as idény végéig szóló megállapodást kötöttek.

Nem Szita lesz az egyetlen magyar játékosa a Plocknak, a veszprémi Fazekas Gergő ugyanis a következő szezont kölcsönben még biztosan a Wislánál tölti. A Wisla egyébként százszázalékos mérleggel vezeti a lengyel bajnokságot, a BL-ben pedig a hatodik helyet foglalja el csoportjában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb