Mindenmás

Napi tutiság: mostantól valós időben követhető az ország összes Volánbusza

Vitézy Dávid, a BKK egykori vezérigazgatója osztotta meg a hírt közösségi oldalán, miszerint innentől kezdve valós időben követhetjük az összes Volánbusz-járatot a Google Térképen. Az újítást még 2022-ben, közlekedési államtitkárként indította Vitézy, mostanra sikerült befejezni a munkálatokat.

Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében leírta, először Budapesten vezették be a nyomonkövethetőség rendszerét a BKK-n belül, majd államtitkársága alatt országszerte is kezdeményezte ennek bevezetését. A rendszer egyébként nagyon egyszerű, a Google Térképen rá kell kattintani az általunk kiválasztott állomásra, és a rendszer jelzi, hogy az adott autóbusz késésben van-e, illetve hogy hány perc múlva ér oda.

HATALMAS ADATBÁZIST KELLETT FELDOLGOZNI

“Mától a teljes országos Volánbusz helyi és helyközi szolgáltatásának valós idejű adatait is publikálja a Google Térkép! Először Budapesten csináltuk ezt meg még anno a BKK-ban, örülök, hogy immár országosan biztosított ez a fontos tájékozódási lehetőség mindenkinek – és annak is, hogy sok más tervvel ellentétben ezt nem állították le az utódok…” – emelte ki Vitézy, aki köszönetet mondott a Volánbusz Zrt.-nek és annak informatikai partnereinek, akik lehetővé tették ezt a változást. 

“Köszönöm a Volánbusz Zrt. és az informatikai partnereik kitartó munkáját ebben, a régi 24, majd 7 külön Volán-cég teljesen kaotikus, eltérő és gyakran hiányos menetrendi és vonalhálózati adatbázisait kellett feldolgozniuk és alkalmassá tenniük arra, hogy a Google-ban megjelenhessenek valós időben” – fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb