Sport

Felháborító amit a bírók műveltek… kikapott az SZTE Szedeák

Az SZTE-Szedeák mindent megtett, de a hibátlan hazai mérleggel büszkélkedő Alba Fehérvár otthonában egy nagyon kiegyensúlyozott és kemény küzdelmet hozó mérkőzésen alulmaradt. A szegedi mesternek volt egy- két keresetlen szava a játékvezetőkről. Mutatjuk.

Bár a meccs kezdeti fázisa nehezen indult, a Szedeák végül felzárkózott, és láthatóan nem akarta könnyen feladni a mérkőzést. A kezdeti hátrány ellenére, a szegediek felzárkóztak és átvették a vezetést egészen a második negyedig.

A második negyedben tovább nőtt a Szedeák előnye, ahol olyan játékosok tettek ki magukért, mint Locke és Woolridge. A negyed felénél 10 ponttal vezetett a Szeged, azonban az Alba Fehérvár felébredt és a félidőre sikerült magukhoz ragadni a vezetést. A második félidőben kemény csatában, Dickey kosaraival az Alba növelte előnyét, de mi nem adtuk fel!

Szinte minden hazai kosárra volt válaszunk, azonban az utolsó negyedre az Alba megőrizte hatpontos előnyét. Az utolsó negyedben a Szedeák remekül kezdte a hajrát, azonban a vége felé a hazaiak rutinja érvényesült, és sikerült megőrizniük előnyüket.

Az utolsó pillanatokban a Szedeáknak a döntetlenre és a győzelemre is volt esélye, azonban végül az idő rövidnek bizonyult a fordításhoz. Az ellenfél otthonában, kemény csatában végül alulmaradtunk, de a látott játék alapján, bizakodva várhatjuk a következő fordulót.

A Játékvezető Bizottság vizsgálatát kéri az SZTE-Szedeák kosárlabda klub! A szombati Alba Fehérvár elleni mérkőzést követően a szegedi kosárlabda klub elnöke, dr. Kardos Péter nyilatkozatban fejezte ki elégedetlenségét a találkozó játékvezetésével kapcsolatban.

“17 éve vezetem ezt a klubot, 17 éve próbáljuk vért verejtékezve bizonyítani a kollégáimmal, hogy van helye Szegeden a kosárlabdának.” – kezdte az elnök. Dr. Kardos Péter hozzátette, elvárja a játékvezetőktől, hogy a csapat és a szurkolók szenvedélyéhez mérten színvonalas és korrekt munkát végezzenek a pályán.

A szegedi klubvezető arra kérte a Játékvezető Bizottságot, hogy vizsgálja ki és értékelje a szombati, Alba Fehérvár elleni mérkőzésen tapasztaltakat, melyek szerinte nem felelnek meg a sportág szabályainak és elvárásainak.

Szombati mérkőzésen az SZTE-Szedeák 94-92 arányban maradt alul, az éles és feszült mérkőzés sokáig szoros eredményt hozott, azonban végső soron a hazaiak diadalmaskodtak.

Meg kell jegyeznünk, hogy a mérkőzés hajrájában többször is olyan helyzetek adódtak, melyek játékvezetői döntést igényeltek volna, de ezek elmaradtak, ami dr. Kardos Péter szerint hozzájárult a vereség kialakulásához.

„Nincs helye a mellébeszélésnek, nincs helye a szokásos, „tévedni emberi dolog” magyarázkodásnak.” – hangsúlyozta dr. Kardos Péter.

Arconic-Alba Fehérvár–SZTE-Szedeák 94–92 (24–26, 26–20, 23–21, 21–25)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 15. forduló. Székesfehérvár, 1000 néző. Vezette: Földházi, Frányó, Balog.
Arconic-Alba Fehérvár: CHAMBERS 16/6, Kass 3/3, BARNETT 16/9, Philmore 19/6, DICKEY 18. Csere: Vojvoda 16, Roberts 6, Balogh M., Takács Mi. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 25, LOCKE 29/15, Balogh Sz. 4, Bognár 5/3, LAKE 15. Csere: Zsíros 8/6, Mucza 2, Cohill 2, Mayer 2. Vezetőedző: Nikola Lazics.


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb