Közélet

Ok nélkül vonták vissza az intézményvezető kinevezését Szentesen, a szülők petíciót indítottak a döntés ellen

A fenntartó Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériuma január 4-én visszavonta Karikó-Tóth Tibor, a Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde intézményvezetőjének kinevezését – derül ki a közleményből, amelyet az iskola osztott meg a Facebook-oldalán.

A DÖNTÉS NAGY FELHÁBORODÁST VÁLTOTT KI A SZÜLŐK ÉS A DIÁKOK KÖRÉBEN

Tiltakozásuk jeléül egy, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének címzett petíciót is indítottak az aHang felületén, amelyet szombat estig már több mint hatszázan írtak alá – írja a hvg.hu.

SZÜLŐKÉNT ÉS DIÁKKÉNT EZÚTON FEJEZZÜK KI TILTAKOZÁSUNKAT A DÖNTÉS ELLEN

Meggyőződésünk, hogy Karikó-Tóth Tibor vezetése alatt az intézmény működése nem adhatott okot ilyen döntésre, nevezett személy szakmai és erkölcsi alkalmassága véleményünk szerint nem megkérdőjelezhető. Kifejezetten kérjük a döntés visszavonását, illetve amennyiben ez alapos indokból nem lehetséges, abban az esetben kérjük, hogy az intézmény fenntartói jogát a jövőben közvetlenül a Tiszántúli Református Egyházkerület gyakorolja – nyilatkozták a petíció indítói.

Az ügyben a hvg.hu kereste a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközséget, de még nem kaptak választ.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb