MindenmásVideo365

Ács János világhírű művész meghatódottan vette át a Trianon Múzeum nagyköveti megbízatást

Szegeden, a Délvidék Házban vette át a Trianon Múzeum nagyköveti megbízólevelét a világhírű karmester, Ács János, aki népszerű oktató, az olasz operajátszás legnagyobb szakértője, Pavarotti és a Három Tenor egykori állandó karmestere. Stanik István, a Trianon Múzeum kommunikációs tanácsadója exkluzív nyilatkozott a Szeged365-nek! A díjat idén adták át először. Ács János korábban, 2022-ben megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet is.

Ács János, világhírű karmester és meghatározó alakja az operavilágnak, mélyen meghatódva vette át a Trianon Múzeum nagyköveti megbízólevelét Szegeden, a Délvidék Házban. Születése óta eltökélt híve és népszerűsítője a magyar zenének, melyet szerte a világban is képvisel. Személyes küzdelmei és eredményei kiemelkedőek: Kiskunhalason született, majd politikai okokból elhagyta Magyarországot, és Olaszországban, különösen Milánóban, vált ismertté. Mint a három tenor – José Carreras, Plácido Domingo és Luciano Pavarotti – állandó karmestere, valamint számos világhírű opera előadásának vezetője, Ács János igazi művészeti zseni​​. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a maestro exkluzív nyilatkozott a Szeged365.hu-nak.

A Szeged365-nek nyilatkozott Stanik István, erdélyi újságíró és médiatanácsadó is. Stanik, aki többek között a Román Televízió Igazgatótanácsának tagja és számos újság, köztük a Bihari Napló és az Erdélyi Napló főszerkesztője volt, elismert szereplője a közéleti és médiatérnek. Munkássága az EMKE Spectator-díjával és a Sajtószabadság-díjjal is elismerést nyert​​​​.

A videóban egyébként azt is láthattátok, ahogyan Borbély Zsolt Attila közíró, politológus, borszakértő ismerteti meg a mesterrel a Kárpát -medence legkiválóbb borait. Zsolt díjai között szerepel az Ezüst Toll és a Magyar Nemzetért Ezüstérem​​​​​​​​​​​​​​​​.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb