Smart Szeged

Ezt is megértük: szegedi négykerekű lesz a 2024-es foci Európa-bajnokság hivatalos autója

Egészpályás letámadást indított Európában az egyik legnagyobb, elektromos hajtású autókat gyártó kínai vállalat, a hamarosan Szegeden megtelepedő BYD. A legfrissebb statisztikák szerint már a Teslát is megelőzik elektromosautó-eladásokban, közben pedig marketing vonalon is komoly offenzívába lendültek: mint a cég és az UEFA bejelentette, a 2024. június 14. és július 14. között esedékes, Németországban megrendezendő Európa-bajnokság hivatalos e-mobilitási partnerei lettek. A szerződéssel a Petőfitelep és Tápé együttes területével megegyező méretű szegedi gyárat építő óriás a Vokswagen-t ütötte ki a nyeregből, akik az utóbbi két EB-t “vitték” négykerekű fronton.

Az Európában elsőként Szegeden megtelepedő elektromos autó óriás a HVG cikke szerint

  • autókat biztosít az idei foci-Eb hivatalos résztvevőinek,
  • bemutatják a legújabb elektromos modelljeiket,
  • és a hivatalos szurkolói zónákban is jelen lesznek.

Az óriási marketing értékkel bíró promóciós frigyet az alábbi “Summer Dreams with BYD” című videóban jelentette be a kínai cég:

Jól jelzi a világpiaci folyamatok alakulását, hogy korábban, 2018 és 2022 között, a Volkswagen volt az UEFA mobilitási partnere.

A Szegedre települő kínai cégnél negatív hírek is akadnak, mint korábban írtuk, az EU vizsgálatot indított ellenük, több másik kínai autógyártóval egyetemben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb