Sport

Szerbek legyőzve! Most már tutira ott vagyunk a kölni középdöntőn!

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte Münchenben a szerbeket az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában és két forduló után már biztosan továbbjutott csoportjából. Bánhidi Bencét külön ki kell emelni, brutálisan jól játszott!

Először is, dicséret illeti Bánhidi Bencét, aki 10 góllal járult hozzá a győzelemhez. Szegedi büszkeségünk volt az egyik legjobb a pályán, és nem csak góljaival, hanem védekezésében is megállta a helyét. A Szeged játékosai, mint Bánhidi és Bodó, fontos pillanatokban szereztek gólokat, amikor igazán szükség volt ráju​​k, akkor hozták a kitűnő formájukat. A mérkőzés legjobbjának is Bánhidi Bencét választották!

Az első félidőben sok hibát láthattunk mindkét oldalon, de szinte végig vezetve egy góllal jobban jöttünk ki az első játékrászből. A szünet után egyre jobban működött a magyar csapat, folyamatos kapus bravúrokat mutattunk be, elképesztően eredményes támadó játékkal megfűszerezve, így nyertünk 28-27 arányban.

Krakovszki Zsolt, aki szintén a szegedi vonalhoz tartozik, nem csak a Szerbia elleni meccsen, hanem már a Montenegró elleni győzelem során is remekelt. A Szeged újonca három góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a győzelemből, ami az első felnőtt válogatott meccsén történt meg vele. Ez azt mutatja, hogy Krakovszki már az első lépéseitől fogva kulcsfigurája lehet a csapatna​k.

Ez a győzelem azt jelenti, hogy a magyar válogatott biztosan továbbjutott a csoportjából, és készülhet a középdöntőre. Nagy szerepe volt ebben a szegedi játékosoknak, akik remek formában vannak, és kulcsszereplői a csapatnak. Hajrá, Szeged! Hajrá, Magyarország! A magyar együttes utolsó csoportmeccsén kedden Izland ellen lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb