SportSzegedi Arcok

Büszkeségünk: mindössze 13 éves, csak három éve foglalkozik rúdtornával, s máris világbajnok a szegedi T. Király Borka

Kivételes tehetségről és elképesztő kitartásról adott számot a mindössze 13 éves szegedi T. Király Borka, aki ugyan csak 3 éve foglalkozik rúdtornával, de máris világbajnok, mindent megnyert, amit a korosztályában lehetett, írta meg a Promenád.

T. Király Borka 4 évesen szertornával kezdte sportolói pályafutását, s már akkor egyértelmű volt, hogy hatalmas tehetsége és még nagyobb kitartása van a tornához. „Mindig azt kérdezgette már kisgyerekként is, mikor lesz edzés, sose kellett unszolni. A szertorna kiváló alapot adott neki, azt gondolom ezért is lehet az, hogy még csak 13 éves és pár éve rúdtornázik, máris világbajnok” – nyilatkozta a lapnak T. Király Kornélia, Borka édesanyja, aki maga is testnevelő tanár, így szakértői szemekkel is látja nagylányát.

“ÚGY ÉRZEM, SZÁRNYALOK”

Borka a szertornában is kiváló eredményeket ért el, a Diákolimpián több arany, ezüst és bronz érmet szerzett, országos szinten gyermek kezdőn és haladóban is szép eredményeket tudhat magáénak. A fiatal lány a Sun City Rúd Fitness Stúdió Szeged versenyzőjeként a rúdtornában teljesedett ki, olyannyira, hogy meg sem állt a világbajnoki címig. “Imádok fent a levegőben lenni. Én álló és forgó rúdon dolgozom, úgy érzem, szárnyalok olyankor. Nagyon szeretem a szaltókat is. Az új gyakorlatokat is megtanulni, amik pedig kihívást jelentenek és sikerül, az még több motivációt ad nekem. Verseny előtt heti 3-4 edzésem van, van, hogy vasárnap is” – mondta el a fiatal lány.

A VILÁGBAJNOKSÁGON TÖBBEK KÖZÖTT HÁROM HAZAI VERSENYZŐ ELŐTT SZEREZTE MEG AZ ELSŐ HELYET

Borka igen szép eredményeket ért már el a rúdtornában. Az első hazai megmérettetés után a bolognai Eb-n, aztán a CSIT világkupán, amelyre a legutóbbi világelső, egy másik magyar kislány mellett csak ő kapott meghívást, végül elképesztően jól szerepelt a finnországi Jyväskyläban rendezett világbajnokságon is tavaly novemberben. Itt 60 bíró pontozta a gyakorlatokat, nagy részük finn volt, ám a szegedi lány többek között három hazai versenyző előtt szerezte meg az első helyet a junior A korosztály (13 évesek) amatőr mezőnyében. Így T. Király Borka magabiztos előadással meg tudta szerezni a legmagasabb pontszámot a 11 fős mezőnyben, így elhozta az aranyérmet és a világbajnoki címet is.

NEMCSAK TEHETSÉGES VERSENYZŐ, TANULMÁNYAIBAN IS A MAXIMUMOT NYÚJTJA

Ahhoz, hogy mindez sikerüljön, a fiatal versenyző nagyon keményen edz: felkészülésében nagyon fontosak a kar és láberősítő gyakorlatok, de emellett tanulmányaiban is jeleskedik. Mint Borka elárulta, célja, minél jobb eredményeket elérni, és profi versenyeken megmérettetni magát.

Forrás: promenad.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb