MindenmásVideo365

Szent Vincent Rehabilitációs Központ újabb sikertörténete; Kerekesszékből a futballpályára!

Az alig 17 éves Tompa Ákost súlyos autoimmun betegség támadta meg. A betegség nem válogat, nem számít, hogy férfi, vagy nő, fiatal, vagy idős, egyszer csak jön és leteper. Ákost oly annyira beszippantotta, hogy nyaktól lefelé mozdulni sem tudott. Kerekesszékbe kényszerült szinte egyik napról a másikra. Akkor döntöttek úgy, hogy Szegeden kezdik meg a kezeléseket júliusban a Szent Vincent Rehabilitációs Központban.

Ákos a profi labdarúgó pályafutását feladni nem akaró elszántsággal vetette bele magát a kemény munkába. Détári Vilmos vezetésével kezdődtek meg kezelései júliusban. Komplex személyre szóló rehabilitációja gyors változást hozott, kitartása pedig a teljes gyógyuláshoz vezetett. A Szent Vincent egyik sikertörténete a fiatal Tompa Ákos, aki féléve még egyáltalán nem tudott mozogni.

Figyelemmel kísértük Ákos gyógyulását attól a pillanattól kezdve, ahogy
megkezdődött a rehabilitációja a Szent Vincent Intézetben. Természetesen most sem maradhattunk le ezekről a szenzációs pillanatokról. Kérdeztük Ákost, hogy mi volt a legmélyebb pontja lelkileg és arról is, hogy mi most a szárnyalásának csúcspontja?

“Legmélyebb pont az volt, hogy nyaktól lefelé semmimet sem bírtam mozgatni, ez lelkileg elképesztő nehéz volt, főleg arra gondolni, tudok-e valaha focizni. Most pedig annyira, de annyira hálás vagyok a Szent Vincentnek, visszakaptam az igazi életemet és jövőre egy spanyol első osztályú csapatnál kezdhetem a vadonatúj történetem első lépéseit.” Súgta meg Ákos fülig érő mosollyal a Szeged365-nek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb