Szegedi Arcok

“A legnagyobb jutalom, amikor látjuk az ellátottak szemében az örömet” – a 3500-ik adag ételt adta át ma a rászorulóknak a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub

Huszonöt héten keresztül, tavaly október és idén március között heti 200 adag ételt oszt ki a rászorulóknak a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub. A jótékonysági program során a mai napon pontosan a 3500-ik adag ételt adták át a Szeged-Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánián. Az eseményen mi is részt vettünk, ahol Sojnóczky Sándor, a szervezet elnöke mesélt nekünk a jótékonysági kezdeményezésről.

Mint Sojnóczky Sándor, a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub elnöke kérdésünkre elmondta, a szervezet jótékonysági főzése tavaly októberben kezdődött, heti 200 adag étel kiszállításával a hajléktalanszállóra és a Katolikus Karitászhoz. “Igazából ma a 3100-ik adag étel kiosztására került sor, de január második hetében még külön 500 adag ételt elkészítettünk a ferences rendi szegénykonyhán. Tehát hivatalosan már 3600 adag ételt eljuttattunk a rászorulóknak” – tudtuk meg az elnöktől.

AZOK KAPJÁK MEG, AKIKNEK A LEGNAGYOBB SZÜKSÉGÜK VAN RÁ

Sojnóczky Sándor abba is beavatott bennünket, hogy jótékonysági programjuk egészen március végéig tart, amikorra terveik szerint összesen 5500 adag ételt osztanak ki a rászorulók között. Mint az elnök elárulta, a ferences rendi szegénykonyhán történő ételosztáson felül 5 ezer adag ételt juttatnak a Moszkvai körúti hajléktalanszállóra és a Katolikus Karitász Tátra téri vendégházába. “Ez a két szervezet gondoskodik arról, hogy az ellátottak megkapják időben az ételt, és azok kapják meg, akiknek a legnagyobb szükségük van rá” – árulta el az elnök.

TÁPLÁLÓ EGYTÁLÉTELEKET KÉSZÍTENEK

Hozzátette, a jótékonysági akció során három étterem – a Sziki Vigadó, a Cukkini Étterem és a Blues Kert Étterem – segítségével egytálételeket készítenek. Igyekeznek minél változatosabb, tápláló menüket összeállítani a rászorulóknak: a téli időszakban többször van disznótoros, kocsonya, pörkölt, vagy éppen rizses hús.

A LEGNAGYOBB ÖRÖM LÁTNI A HÁLÁT A RÁSZORULÓK SZEMÉBEN

“Azt hiszem, nekünk, rotarystáknak az a legnagyobb jutalom, amikor látjuk az ellátottak szemében, azt az örömet, azt a hálát, amit kivált belőlük egy-egy étel elfogyasztása, amit tőlünk kapnak. Számítanak rá, várják, s úgy látom erre nagy szükség van és jól döntöttünk, amikor belevágtunk idén is ebbe a projektbe” – zárta gondolatait az elnök.

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb