Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: növekedhetnek -e a szegedi fizetések, ha beindul városunkban a BYD gyár?

Az elmúlt év végén hivatalosan is bejelentették, hogy a BYD Szegeden hozza létre az első, európai autógyárát, ami hatalmas mérföldkőnek számít városunk életében. A gigaberuházás új alapokra helyezheti Szeged gazdasági életét. No, de mire is számítanak a szegediek, mit várnak vajon a BYD érkezésétől? Megugorhatnak -e fizetések a gyár beindulásával régiónkban, hoz-e fejlődést a közlekedés infrastruktúrájában, valamint, ha jönnek külföldi vendégmunkások, tartatunk kell-e attól, hogy a munkahelyek betöltésénél őket részesítik majd a szegediekkel szemben előnyben? Erről faggattunk Titeket legújabb Szegedi Pletykák rovatunkban.

NAGY AZ ÖRÖM, DE VANNAK AZÉRT AGGÁLYOK IS

Mint a szegediek válaszaiból kiderült, összességében mindenki örül a BYD érkezésének, de azért vannak, akik fenntartásokkal fogadják az autógyár érkezését. Mint a válaszadók felvetették, nem biztosak benne, hogy a város fel van készülve egy ekkora gyár fogadására, mind lakhatási szempontból, mind infrastrukturálisan. Abban viszont a legtöbben egyetértettek, hogy Szegeden nagyon kevés a munkahely, ezért nagy lehetőségek rejlenek a BYD érkezésében.

HA KÜLFÖLDI MUNKAERŐ OLCSÓBBAN DOLGOZIK, ELMARADHATNAK A VÁRT FIZETÉSEMELÉSEK

Kérdésünkre arról is beszéltek nekünk a szegediek, hogy összességében nincs azzal gond, ha külföldi munkavállalókat is foglalkoztat egy cég, viszont attól már tartanak, hogy ebben az esetben a várt/gondolt emelkedő fizetések elmaradhatnak, hiszen, ha olcsóbb a külföldi munkaerő, nem lesz okuk megemelni a fizetéseket.

Videónkban nézd meg te is, hogyan vélekednek a szegediek a BYD gyár érkezéséről:

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb