Mindenmás

Szegedi szemmel annyit kérdezünk, hogy jó ez nekünk? Több, mint 750 ezer hívást bonyolított 2023-ban a MÁVDIREKT

Ha szegediként azt halljuk, hogy MÁV, akkor gondolatok egész sora jelenik meg. Ki ne emlékezne például az ingyen kirándulásra az erdőben Szeged irányából? Több, mint 750 ezer hívást bonyolított 2023-ban a MÁV-START telefonos ügyfélszolgálata a MÁVDIREKT, ami rekordot jelent a szervezet tízéves fennállása alatt. Ez pedig több kérdést is felvet.

Tavaly engedték útjára a mesterséges intelligenciát, az Elvirát, mely 333 ezer alkalommal segítette az utasokat valamilyen ügyben. 2024-től pedig már a Volánbusz ügyfélszolgálati feladatait is a MÁVDIREKT látja el – adta hírül a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

MIT MUTATNAK A SZÁMOK?

  • Az átlagos várakozási idő 39 másodperc volt 2023-ban.
  • Az elmúlt tíz évben összesen több, mint 5,6 millió telefonhívás érkezett a telefonos ügyfélszolgálathoz.
  • Az e-mailes megkeresések száma 2014-ben még 19 ezernél tetőzött, 2023-ban már 57 ezer írásos választ küldött a MÁVDIREKT, főként a a díjszabási és menetrendi kérdésekre válaszolva – tették hozzá.

MILYEN ÜZENETE VAN A MAGAS MEGKERESÉSEKNEK?

Mindenképp elgondolkodtató, hogy a magas hívásszám miből adódik. Pozitív üzenete van vajon? Hiszen, ha valami jól működik, akkor nincs rá szükség, hogy az ügyfélszolgálatnál tegyünk bármire vonatkozó jelzést: vagy rendben van minden vagy egyértelmű a kommunikációja a szolgáltatónak, így magunk is tudjuk értelmezni a közzétett információkat bármely felületükön. Mindenesetre megnyugtató, hogy a fejlődésre törekszik a vállalat.

Forrás: MTI

Egész sor cikket találtok az oldalon, ami MÁV-val kapcsolatban, ha érdekelnek a korábbi történések. Kezdetnek hozom ezt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb