Sport

Amerikai légióssal erősít a Szedeák, a korábbi névadó partner segítségével érkezett a bedobó Szegedre

A korábbi névadó szponzor, a Naturtex jóvoltából új amerikai játékossal bővült az SZTE-Szedeák kerete, tudatta a klub hétfőn közösségi oldalán.

Mint írták, a 26 éves Brendan Bailey az előző idény során a svéd bajnokság alapszakaszában 17.7 pontot és 4.3 lepattanót átlagolt a Lulea BC csapatában. A 203 centis bedobót a kitűnő svéd idény után a német Niners Chemnitz szerződtette, ám a Bundesliga élvonalában listavezető együttesnél kevesebb lehetőséghez jutott (átlagban 14 perc, 4.8 pont, 2.1 lepattanó), így kapóra jött neki a Szedeák ajánlata.

Brendan szombaton érkezett meg Szegedre és a mai napon megkezdte a közös munkát a csapattal.

“BRENDAN LEIGAZOLÁSÁVAL ÉS EGY KIS SZERENCSÉVEL A CSAPAT NAGYON JÓ EREDMÉNYEKET ÉRHET EL”

“A 2022-23-as szezon elején közöltük, hogy a következő évben már nem szponzorálunk. Nagyon bíztam abban, hogy egy vállalkozás azt mondja, segítek, és beszállok. A klubnak négy lába van, a Szegedi Tudományegyetem, Szeged város önkormányzata, a Szerencsejáték Zrt. és a Naturtex – ebből csak a Naturtex a magánpénz. A Naturtex 12 éve folyamatosan, előtte pedig három éven át szponzorálta a csapatot, ennek pedig nagyszerű eredményei voltak a kupában nyert bronz-, ezüst és a bajnoki bronzérem eredményében. Szeretem a kosárlabdát, ennyi év után van kötődésem a sportág iránt, a Budapesti Honvéd ellen pedig 1500 ember volt kint, ami már nem először fordult elő, ez nagyon soknak számít. Szegeden szeretik ezt a csapatot. Ez a csapat mindent kihozott magából, viszont ha egy ember kiesik, akkor bajba kerül, mert nagyon vékony a rotáció. Az új bevándorlási törvény miatt nem volt egyszerű dolog, így le a kalappal a klub dolgozói előtt, hogy öt nap alatt elintézték Brendan leigazolását. Azt gondolom, ez a csapat vele, egy pici szerencsével nagyon jó eredményt érhet el. Ez nem azt jelenti, hogy jövőre visszaszállunk, de úgy éreztem, ezt meg kell tennünk! – mondta Gellért Ákos, a Naturtex Kft. tulajdonosa.

FOLYTATJÁK A HOSSZÚTÁVÚ STABILITÁST NYÚJTÓ SZPONZOROK KERESÉSÉT

Kerpel-Fronius Balázs, a Szedeák ügyvezetője elmondta, nagyon sűrű hét van mögöttük az irodán. “Nagyon köszönjük Gellért Ákos segítségét! Azt mindenki tudja, hogy egy új névadó szponzor keresésében van a csapat a szezon eleje óta. A Naturtex segítsége rengeteget jelent számunkra, de továbbra is folytatjuk hosszútávú stabilitást adó szponzorok keresését. Estébe nyúló levelezéseink voltak a hatóságokkal, ügynökökkel – itt szeretném kiemelni az irodai dolgozók munkáját, mert nagyon nagy munka volt, amit elvégeztek” – mondta a csapat ügyvezetője.

A papírmunkák rendben lezajlottak, így Brendan Bailey szerdán, a Körmend elleni magyar kupa negyeddöntőn be is mutatkozhat már a csapatban.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb