Mindenmás

Napi trash: madárürülék és egy-egy madár bomló teteme rondítja a belváros képét a Dóm téri árkádoknál

Borzasztó állapotok uralkodnak Szegeden a Dóm téren, hívta fel rá a figyelmünket, egy névtelenséget kérő Olvasónk. Mint elmondta, az árkádok alatt már jó ideje áldatlan a helyzet, a környék ugyanis telis-tele van madárürülékkel, s még madár tetemeket is látni.

“A sors fintora, hogy pont a Népegészségtani Intézet mellett történik mindez. Már korábban is feltűnt, hogy a sok galamb miatt minden madárürülékes, a mellszobrok, a talaj, az ott lezárt kerékpárok (inkább már nem is zárja oda senki, ha teheti). Erre tetőzik, hogy két mellszobor mellett is egy-egy madár teteme bomlik” – részletezte az elborzasztó állapotokat Olvasónk, aki elmondása alapján már tavaly novemberben is így nézett ki az árkádok környéke.

Mint hozzáfűzte, ez a helyzet méltatlan azok előtt a nagyjaink előtt, akiknek a mellszobra az árkádok alatt van elhelyezve, másrészt pedig komoly közegészségügyi kockázatot is jelenthet ez az állapot, nem is beszélve arról, hogy a turisták szemében milyen képet fest ez városunkról.

Az áldatlan állapotokkal kapcsolatban felvettük a kapcsolatot a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-vel, amint válaszuk megérkezik, frissítjük cikkünket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb