Kikapcs

Óriásit ment Szeged első Jótékonysági Sakkversenye: teltházzal zárt a rendezvény, ahol közel félmillió forint folyt be a tehetséges gyerekek javára

A Rotary Club Szeged Dóm január 20-án először szervezte meg Jótékonysági Sakkversenyét, amely abszolút sikerrel zárult a Szent Gellért Fórumban. Mint a szervezők elárulták, négy országból is érkeztek játékosok a különleges eseményre: a rapid versenyen 83-an, a szimultánon 36-an indultak, sőt, a programon tizennyolc 10 év alatti gyermek is megmérettette magát. Ennek köszönhetően a nevezési díjakból közel félmillió forint folyt be, amit tehetséges sakkozó gyermekek fejlesztésére és versenyeztetésére fordítanak majd.

A GYEREKEK KÖZELEBB KERÜLHETTEK A SAKK VILÁGÁHOZ

Mint a klub elnöke, Ződi-Sipos Mária elmondta, nem csak a számok mutatják a program sikerességét. “Csupa mosolygós arcot láttam és bizony, mint utólag kiderült, több hobbi játékos kismanó számára meghatározó élmény volt a nap, közelebb kerültek a sakkhoz” – árulta el a főszervező.

TELTHÁZ A RAPID VERSENYEN

A Rotary Jótékonysági Sakkversenyen a délelőtt folyamán sakkszimultánok zajlottak. Két nemzetközi nagymestert, Csonka Balázst és Sipos Istvánt hívhatták versenyre a bátrak. A mestereket nem sikerült ugyan megverni, azonban 1-1 döntetlen született: Tóth László és Puskás Mihály harcolta ki ezt az eredményt. Délután a rapid versenyé volt a főszerep, amire elképesztően sokan mentek el, teltházzal futott a program.

ÉRTÉKES AJÁNDÉKOK ÜTÖTTÉK A LEGJOBBAK MARKÁT

Ződi-Sipos Mária elmondta, minden korosztály legügyesebb játékosait díjazták, az érmek és kupák mellett olyan nyereményeket is kaptak, mint például vacsorautalvány, borkostóló, társasjátékok és édességek.

GRATULÁLUNK A GYŐZTESEKNEK, MUTATJUK AZ ELSŐ HELYEZETTEK NÉVSORÁT

  • Felnőtt férfi: Lőrincz László
  • Felnőtt nő: Nagy Noémi
  • U18 fiú: Megyaszai Balázs
  • U18 lány: Szamkó Hanna
  • U14 fiú: Mészáros-Csonka Dávid
  • U14 lány: Vadkerti Bori
  • U10 fiú: Fekete Zétény
  • U10 lány: Vadkerti Anna
  • U8 fiú: Ződi Áron
  • U8 lány: Szerémy Szófia Magdolna

TEHETSÉGES SAKKOZÓ GYERMEKEKET TÁMOGATNAK A BEFOLYT ÖSSZEGBŐL

A nevezési díjakból befolyt közel félmillió forintnyi bevételt a klub a Csongrád-Csanád Vármegyei Sakkszövetséggel együttműködve olyan tehetséges, megyénkben élő sakkozó gyermekekre fogja fordítani, akiknek anyagi támogatásra van szükségük céljaik, álmaik eléréséhez, legyen szó akár egy versenyre való eljutás, szállás vagy edző biztosításának extra
költségeiről.

Fotók: Rotary Klub Szeged Dóm

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb