KözéletNem kategorizált

Orbán Viktor: a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát

Most fejeztem be egy telefonhívást a NATO főtitkárával. Megerősítettem, hogy a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát – írta az X-en Orbán Viktor.

A miniszterelnök bejegyzésében azt is kiemelte, hogy Jens Stoltenbergnek kihangsúlyozta, „továbbra is sürgetni fogjuk a magyar parlamentet, hogy szavazzon Svédország csatlakozása mellett, és az első adandó alkalommal zárja le a ratifikációt”.

A TÖRÖKÖK MEGSZAVAZTÁK, HAZÁNK EGYEDÜL MARADT AZ ÜGYBEN

Mint ismert, kedden a török parlament is megszavazta Svédország NATO-csatlakozását. Így immár hivatalosan Magyarország az utolsó tagállam, amely még nem járult hozzá a svédek NATO-csatlakozásához, annak ellenére, hogy a magyar kormány visszatérően hangoztatta, hogy nem hazánk lesz az utolsó. A magyar oldalon az ügyben nem is igazán mutatkozik jele előrelépésnek, hiszen Orbán Viktor a minap a svéd miniszterelnökkel akart tárgyalni, a svédek viszont visszautasították a magyar miniszterelnök ajánlatát. Svédország és Finnország egyébként még 2022-ben, Oroszország ukrajnai inváziója után kérte csatlakozását a NATO-hoz – emlékeztet a 24.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb