Mindenmás

Simán áthajtott a piroson a rolleres Szegeden – már szakmai egyeztetés alatt van az elektromos rollerek új szabályozása

Piroson hajtott át az elektromos rolleres egy szegedi kereszteződésben. A múlt pénteki esetről felvétel is készült, amit egy helyi Facebook-csoportba töltöttek fel. A rendőrség szerint a rolleres alapvető szabályt sértett. A kormány korábban ígérte, hogy módosítják a KRESZ-t, amiben az elektromos rollerek használatát is szabályoznák. Most azt közölték, hogy a javaslatok szakmai egyeztetés alatt állnak.

Felkerült egy videó az egyik szegedi csoportba, mely szerint hiába váltott pirosra a közlekedési lámpa a Belvárosi híd lábánál, a rolleres csak úgy áthajtott rajta. Az RTL azt írja, hogy a rolleres az egyik legszigorúbb szabályt szegte meg.

HA PIROS, AKKOR TILOS

“A KRESZ legalapvetőbb, és legkézenfekvőbb szabályáról beszélünk, amely minden közlekedősre érvényes, azt már az óvodában is oktatjuk, hogy ha piros, akkor tilos. Sokan nincsenek tisztában a piroson áthaladás súlyával és következményével” – mondta Vad Róbert, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára. A lap kiemeli, hogy a KERESZ egyelőre nem szabályozza a rollerek használatát, még az sem világos, hogy járműnek minősülnek-e. A kormány tavaly októberben azt írta, készül a rollerekre a szabályozás. A minisztérium azt közölte a lapnak, hogy megkezdték a KRESZ felülvizsgálatát és a javaslatok szakmai egyeztetés alatt állnak.

Apropó, ha már a szegedi rollereseknél tartunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb