Mindenmás

Komoly szigorítás jön az Instagramra és a Facebookra

A Meta szigorításba kezd a közösségi platformjain annak érdekében, hogy megvédje a tizenéves felhasználókat a nem kívánt közvetlen üzenetektől az Instagramon és a Facebookon – írja a Reuters a cég bejelentése alapján.

A tájékoztatás szerint a tizenévesek többé nem kaphatnak közvetlen üzenetet olyan felhasználóktól, akiket nem követnek, vagy akikhez nincs közvetlen kapcsolatuk. Ez tehát azt jelenti, hogy a 19 éven felüli felnőttek sem üzenhetnek azoknak a tiniknek, akik nem követik őket.

NAGYOBB FIGYELEM A TINÉDZSEREK VÉDELMÉRE

A Meta szerint néhány beállításának módosításához pedig szülői jóváhagyásra is szükségük lesz. A Messengerben egyes országokban a 16 és 18 éven aluli felhasználók fiókjai csak a Facebook-ismerősöktől vagy a telefonos kapcsolataik révén kaphatnak üzeneteket. A lépésre azután került sor, hogy a szintén a Meta alá tartozó WhatsApp vezetőjét felszólították, fordítson nagyobb figyelmet a tinédzserek védelmére. A szabályozói ellenőrzés azután fokozódott, hogy az Egyesült Államok Szenátusában egy volt Meta-alkalmazott tanúvallomást tett, amelyben azt állította, a vállalat tudatában volt a tinédzserek elleni, platformjain történő zaklatásnak, de nem tett semmit ellenük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb