Közélet

Vasárnap és hétfőn sztrájkba lépnek a sofőrök, a hét első napján közel 20 ezer járat fog kimaradni a Volánbusznál

A decemberi után most januárban is sztrájkolni fognak a Volánbusznál. Január 28-ára és 29-ére hirdettek munkabeszüntetést a sofőrök, mivel a munkavállalói érdekképviselet nem tudja elfogadni a három év alatt 25 százalékos béremelésről szóló ajánlatot, amit Lázár János tett még a hónap elején. Ma azonban az is kiderült, hogy vasárnap és hétfőn hány járatot fog érinteni a sztrájk.

“Mivel a Volánbusznál nem sikerült a munkáltatóval, a 2024. évi bérfejlesztésről a mai nappal bezárólag sem megállapodni, így a SZAKSZ, a 2024. január 28-29. napjára szervezett sztrájkot megtartja. A munkáltatóval a mai napon sikerült szakszervezetünk képviselőjének megállapodni, az elégséges szolgáltatásról, aminek a maradéktalan betartását a SZAKSZ, mint a sztrájkot szervező szakszervezet, vállalta” – emelte ki a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet a Facebook oldalán.

KÖZEL 20 EZER JÁRAT MARADHAT KI HÉTFŐN

Mint kiemelték, az autóbuszvezetők (helyközi, helyi) 2024. január 28-án 00 órától, 2024. január 29. napján üzemzárásig, az elégséges szolgáltatás biztosításával, beszüntetik a munkát. Ennek megfelelően:

  • a helyi közlekedésben, január 28-án 336 járat marad ki, míg a sztrájk második napján, január 29-én 3283 járat nem fog közlekedni.
  • A helyközi közlekedésben, január 28-án 3670 járat marad ki, míg a sztrájk második napján, január 29-én 19 325 járatkimaradásra kell számítani.

Hozzátették, hogy a többi munkakörökben dolgozók, mint a karbantartó szakmunkások, 2024. január 29-én a délelőtti műszakban 8-11 óra között, a délutáni műszakban 14-17 óra között szüntethetik be a munkát és vehetnek részt a sztrájkban. Az adminisztratív munkakörben dolgozók pedig 2024. január 29-én 8-12 órai időszakban csatlakozhatnak a sztrájkhoz. A termelésirányításban és az utaskiszolgálásban (elővételi pénztár, információ) dolgozók nem vehetnek részt a sztrájkban – hangsúlyozták.

A Volánbusz egyelőre nem közölte, hogy Szegeden hány járatot fog érinteni a sztrájk, amint bővebb információnk lesz, frissítjük cikkünket!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb