Mindenmás

“Tiszta csocsavel az egész ember” – egy vaklárma mentette meg az egyik dél-alföldi nő életét

Sokszor nincs egyszerű dolga a mentőknek, ezt bizonyítja az Országos Mentőszolgálat nem mindennapi története is, amit pénteken osztottak meg a közösségi oldalukon. A történet szerint volt kiabálás, “tiszta csocsavel az egész ember” beszólás és végül szerencsére sikeres ellátás, hiszen egy vaklárma mentette meg az egyik dél-alföldi nő életét.

Mint kiderült, kiabálás és káosz hallatszott az egyik segélyhívásnál múlt héten, a mentésirányító pedig hatalmas rutinja ellenére sem tudta kideríteni, hogy mi a baj. Az kiderült,

  • hogy egy “Pöckös” nevű ember meghalt valamikor régebben,
  • emiatt volt minden,
  • és hogy a segítségre szoruló férfi lélegzik, nem sérült meg.

A beszámoló szerint ezen kívül semmi érdemi információt nem lehetett nyerni a bejelentőktől, akik egymásnak adogatták át a telefont. A “megmorált a szügye” és a “tiszta csocsavel az egész ember” tünetek szintén nem sokat árultak el a beteg állapotáról, de riasztásra került a legközelebbi mentőegység, ami rövid időn belül helyszínre ért.

EGY HALOTTI TORON ÜLŐ CSALÁD FOGADTA A MENTŐSÖKET

A történet szerint a mentősöket egy halotti tort ülő család fogadta, akik valamin nagyon összevesztek. Bár a mentőket szeretettel fogadták, azt még ekkor sem sikerült kideríteni, hogy kihez kértek segítséget, sőt ebből újabb vita alakult ki. Többen is kikérték maguknak, hogy rosszul lennének és csupán abban volt teljes az egyetértés, hogy a Mentőszolgálat segítségére még sincs szükség. Az életmentők végül megkönnyebbülve hagyhatták el a helyszínt.

MÉGIS AKADT BAJ, EGY KICSIT ODÉBB

Az OMSZ beszámolója szerint a felszabaduló mentőegység azonban nem térhetett vissza állomáshelyére, mert időközben egy közeli címről érkezett újabb bejelentés, ahol egy 50 év körüli nő szorult sürgős segítségre. Az indokolatlan hívás miatt, a mentő annak ellenére is két percen belül helyszínre érhetett, hogy földúton kellett haladni, és hogy a mentőállomás csaknem tizenöt kilométerre volt. Ennél az esetnél ráadásul éppen a gyors ellátással sikerült stabilizálni a beteg állapotát és megmenteni az asszony életét. Jobbulást kívánunk a betegnek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb