Szegedi Arcok

Tuti megkapnák a második legjobb szakállal bíró csapat díját – túl van a pódiumos bemutatkozáson a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapata, videón mutatjuk, hogyan fogadták őket

Minden készen állt a 2024-es Budapest-Bamako Rally rajtjához, beértek Budaörsre a szegediek is, és már a pódiumos bemutatkozáson is túl vannak. Mint megírtuk, 2022 után ismét útra kelt a szegedi csapat, a KAM Home Goes 2 Bamako Muráti Kamillóékkal, akik reggel a Bárkától indultak.

“Mindenképp a második legjobb szakállal bíró csapat díját megkapnák, ha lenne egy ilyen díj. Kamilló, Bence és Attila, rengeteg adományt gyűjtöttek a futam során” – így harangozták be a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapatát Budaörsön. A vezess.hu élőben közvetítette a csapatok pódiumos bemutatkozását, Kamillóékat pedig így fogadták:

365 CSAPAT ÉS TÖBB MINT 8 EZER KILOMÉTER

Idén 365 csapat, összesen 1102 fő nevezett a 2024-es Budapest-Bamakóra, ami minden eddiginél több. Ez a 15. verseny, ami felülmúlta a szervezők várakozását a start napja pedig ma jött el. Hihetetlen, de a fapados Dakarként indult Budapest-Bamako Rally ma már túlnőtte az ötletadó legendás versenyt. Több a versenyző, és az autó is, és a kaland is tovább tart. Idén pedig néhány hét különbséggel két hullámban támadják meg a versenyzők az afrikai kontinenst, Kamillóék ma indultak, míg a másik szegedi csapat Szekeres Attila és Vinczeller Ádám csak a következő turnusban indul útnak. A félig flúgos futam, félig komoly verseny idén is óriási megmérettetés lesz a résztvevők számára, hiszen egy 8276 kilométeres túrának indulnak neki.

HÁROM NAPON BELÜL A MAROKKÓI FEZBE KELL ÉRNI

Három nap alatt kell eljutniuk az indulóknak Budapestről a marokkói Fezbe, ez az első szakasz összesen 3539 kilométer, a futam igazán érdekes része csak innen indul. Marokkón keresztül az Atlasz-hegység tartogat fagyos, havas szakaszokat, de hőség is vár az autósokra, motorosokra. Majd Mauritánián és Szenegálon keresztül jutnak el Guineba és a verseny célállomására, Sierra Leonébe, ahol az óceán partján, helyi séfekkel és halászokkal rendezik a célpartit, végül idén is Freetownban lesz a futam vége. Sokszor barátságtalan, de gyönyörű helyeken vezetnek az útvonalak. A szervezők fontos és személyes dimplomáciai kapcsolatokat ápolnak az érintett országok vezetőivel, rendőrségeivel és hadseregével.

Természetesen rengeteg képpel, élővel és videóval követjük nyomon a srácok utazását, sőt, a Szeged365 logója, így a hatalmas családunk is Afrikába utazik egy picit, hiszen felmatricáztuk az autót! Már ma jövünk egy tuti kis összeállítással is nektek a startról! Hajrá KAM Home Goes 2 Bamako, szurkolunk nektek!

Addig is, mutatjuk, hogyan készültek fel Kamillóék a nagy útra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb