Mindenmás

Vasárnap és hétfőn is sztrájkolnak a Volánbusz sofőrjei, mutatjuk, melyik járatok maradnak ki emiatt Szegeden

A decemberi után most januárban is sztrájkolni fognak a Volánbusznál. Január 28-ára és 29-ére hirdettek munkabeszüntetést a sofőrök, mivel a munkavállalói érdekképviselet nem tudja elfogadni a három év alatt 25 százalékos béremelésről szóló ajánlatot – írtuk meg nemrég. A Volánbusz most közzétette a listát, hogy mely helyi és helyközi járatok maradhatnak majd ki Szegeden és Csongrád-Csanád vármegyében a sztrájk miatt.

“Mivel a Volánbusznál nem sikerült a munkáltatóval, a 2024. évi bérfejlesztésről a mai nappal bezárólag sem megállapodni, így a SZAKSZ, a 2024. január 28-29. napjára szervezett sztrájkot megtartja. A munkáltatóval a mai napon sikerült szakszervezetünk képviselőjének megállapodni, az elégséges szolgáltatásról, aminek a maradéktalan betartását a SZAKSZ, mint a sztrájkot szervező szakszervezet, vállalta” – közölte a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet korábban. Mint kiemelték, az autóbuszvezetők (helyközi, helyi) 2024. január 28-án 00 órától, 2024. január 29. napján üzemzárásig, az elégséges szolgáltatás biztosításával, beszüntetik a munkát. Ennek megfelelően:

  • a helyi közlekedésben, január 28-án 336 járat marad ki, míg a sztrájk második napján, január 29-én 3283 járat nem fog közlekedni.
  • A helyközi közlekedésben, január 28-án 3670 járat marad ki, míg a sztrájk második napján, január 29-én 19 325 járatkimaradásra kell számítani.

EZEK A JÁRATOK MARADNAK MAJD KI SZEGEDEN ÉS CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYÉBEN

A Volánbusz közzétette a listát, hogy az említett két nap alatt várhatóan melyik járatok nem közlekednek. Hozzáteszik, a sztrájk alatt az alábbi járatok ugyan várhatóan nem közlekednek majd, ám amennyiben az érintett autóbusz-vezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik. A helyi közlekedést illetően,

  • a vasárnap Szegeden nem közlekedő járatokat IDE KATTINTVA
  • a hétfőn Szegeden kimaradó járatok listáját pedig IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

A helyközi buszforgalomban is lesznek majd kimaradó járatok,

  • a Csongrád-Csanád vármegyében vasárnap nem közlekedő buszok listáját IDE KATTINTVA,
  • míg a hétfőn kimaradó helyközi járatokat IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb