Mindenmás

Vörös-tengeri összetűzések és gyengülő forint: jelentős üzemanyagár-emelés várható a héten (frissítve)

A vörös-tengeri összetűzések miatt a héten jelentősen megugrottak az olajárak, a Brent hordónkénti ára hat százalékkal emelkedett: 77,9 dollárról közel 83 dollárig ugrott. Ez sajnos azt jelenti, hogy a következő időszakban Szegeden is emelkedni fognak az átlagárak. Akár 10 forint is lehet az emelkedés mértéke.

A vörös-tengeri konfliktus mellett az e hétre várható üzemanyagárakon a forint dollárhoz mért árfolyama sem segít. A magyar deviza múlt héten két százalékot gyengült, ami a hétfői napon – a legújabb brüsszeli fenyegetés hírére – folytatódott: már közel 360 forintba kerül egy dollár. Így a benzin és a gázolaj ára biztosan emelkedni fog a héten, akár 10 forint is lehet az emelkedés mértéke – írja a holtankoljak.hu

FRISSÍTVE: MÁR SZERDÁTÓL DRÁGUL A BENZIN ÉS A GÁZOLAJ

A benzin és a gázolaj ára szerdán már biztosan emelkedik. Mindkét termék esetében bruttó 7-7 forint lesz az emelkedés mértéke, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd. Így szerdától az alábbi átlagárakra számíthatunk:

  • 95-ös benzin: 597 Ft/liter,
  • gázolaj: 632 Ft/liter.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb