Mindenmás

Napi pakk: viszlát január, helló, február! Szeles időjárásunk lesz Szegeden, ma van a Tisza élővilágának emléknapja

Fénysebességgel futott el a fejünk felett a január, beköszöntött a február Szegedre! Az új hónap nem hoz sok újdonságot időjárás terén városunkba, mára szeles, olykor felhős időt, és 9 fokot jósolnak Szegedre. Egy évforduló viszont jutott mára, hiszen most van a Tisza élővilágának emléknapja, a cianid szennyezés 24-ik évfordulója. Fújd meg a kávét, és kezdd a napot ma is a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A MI GYÖNYÖRŰ TISZÁNK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Ignác, Brigitta, Gitta, Kincső, Szevér, Vincencia és Virgínia nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • ma van a civilek napja Magyarországon! A civilek napjának célja, hogy felhívja a figyelmet a civil szervezetek működésének szükségességére, valamint arra, hogy ha nem működnek kellő számban civil szerveztek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul.
  • Szintén ma van a Tisza élővilágának emléknapja is! 2000. január 31-én a Szamos felső folyásának vízgyűjtő területén működő román-ausztrál tulajdonú Aurul nevű bányavállalat cianiddal és nehézfémekkel szennyezte a Szamos és a Tisza folyókat Romániában. A szennyeződés február 1-12. között vonult le a Tiszán ökológiai katasztrófát okozva a folyó élővilágában. A magyar országgyűlés erre emlékezve 2000. június 16-án elfogadott határozatának 10. pontjában február 1-jét a Tisza élővilágának emléknapjává nyilvánította.

Mindezek mellett:

  • 1902. február 1-jén indult a Szegedi Krónika Gallovich Jenő és Szakács Andor szerkesztésében,
  • valamint 59 éve ezen a napon született Brandon Lee színész is (Leszámolás Kis-Tokióban, A holló).

SZELES ÉS KISSÉ FELHŐS IDŐJÁRÁSUNK LESZ SZEGEDEN

Csütörtökön napközben észak, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és délután egyre többfelé elered az eső. Reggel ismét több helyen pára, köd csökkentheti a látótávolságot. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugatira, északnyugatira forduló szél. Reggel ismét fagyni fog, napközben pedig 9 fok köré melegszik a levegő hőmérséklete Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb