Szegedi Arcok

Szívből gratulálunk: rangos amerikai szaklap vezetését nyerte el a szegedi bőrgyógyász-immunológus professzor, dr. Kemény Lajos

Az amerikai székhelyű International Society of Dermatology dr. Kemény Lajos bőrgyógyász-immunológus professzort, a Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászati klinikájának egyetemi tanárát bízta meg az International Journal of Dermatology folyóirat főszerkesztői munkájával. A rangos szaklap szerkesztése presztízst jelent a szakmában.

Mint megtudtuk, a hatvan éves története során a lap szerkesztése először került amerikai egyetemekről Európába, az elmúlt 23 évben a világhírű Mayo Klinika professzorai közül kerültek ki a főszerkesztők.

ÉVENTE 4500 PUBLIKÁCIÓ

Az International Journal of Dermatology folyóiratot az Egyesült Államokban alapították az általános bőrgyógyászat, valamint a trópusi betegségekkel kapcsolatos kutatások számára. A lap a világ minden részéről fogad publikációkat, profilja a bőrgyógyászati kutatások széles skáláját fogja át, de fókuszában megőrizte az egészségügyileg kevéssé ellátott területek és a színes bőrű populáció dermatológiáját is. A lapnál évente körülbelül 4500 publikációt bírálnak el, a fő idényben naponta 20-25 tudományos cikk érkezik a szerkesztőség szegedi címére.

DR. KEMÉNY LAJOS PÁLYÁZOTT, ÉS NYERT

Dr. Kemény Lajos annak nyomán pályázta meg a szakfolyóirat szakmai vezetését, hogy a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán közel 20 évig tartó tanszékvezetői megbízatása 2023 nyarán lejárt. A Széchenyi-díjas orvos, egyetemi tanár a bőrklinikán végzett gyógyítói és kutatói munkája mellett vállalt új tisztségéről elmondta, a folyóiratnál minden tudományos szerkesztő pénz nélkül dolgozik, mert ez a munka kiemelkedő szakmai presztízst jelent a nemzetközi kutatói világban.

Az amerikai lap vezetése nemcsak személy szerint jelent kutatói presztízst, hanem a Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászati klinikájának neve is megjelenik a folyóirat első oldalán. Arról nem is beszélve, hogy az évente beérkező 4500 publikáció szakmai levelezésében a nevem után ott áll az egyetem és a klinika neve is. Akik eddig nem tudtak róla a szakmában, most majd megkeresik. Helyenként persze a „rejected” válasz miatt szidnak, de máskor meg örülnek. A főszerkesztői munkát a Szegedi Tudományegyetem is támogatja, részben a szerkesztőségi iroda biztosításával, másrészt a szerkesztőségi munkatársak alkalmazásával.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb