Mindenmás

Napi pakk: napsütéses, szeles időnk lesz Szegeden, Mici és Ursula a Vadaspark medvéi ma megmondják, meddig tart a tél

A néphagyomány szerint, ha ezen a napon a medve barlangjából előjőve meglátja árnyékát, visszabújik, mert még hosszú, kemény tél áll előttünk. Ha azonban odakint csikorgó hideggel szembesül, érzi, hogy hamarosan tavaszodni kezd. Nos, ma kiderül, hogy mit is tartogat számunkra az időjárás, ugyanis a Szegedi Vadaspark két medvéje, Mici és Ursula teszik ismét próbára időjós képességeiket. Csikorgó hidegre nem számíthatunk ma az időjósok szerint, napos, de szeles idő várható városunkban, a hőmérséklet is 1-8 fok között alakul, így hát, kíváncsian várjuk, hogyan dönt Mici és Ursula. Indul a 2024-es február első péntekje, vele együtt pedig jön a menetrend szerinti Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Karolina, Aida, Mária, Gergely, Johanna, Áron és Brúnó nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. Általában úgy vélik, ha február másodikán jó idő van, akkor későn tavaszodik, ezért “Gyertyaszentelőkör inkább a farkas ordítson be az ablakon, mint a nap süssön”.
  • 104 éve halt meg Szinyei Merse Pál festőművész (Majális).
  • 47 éve született Shakira énekesnő, dalszerző, zenész.
  • 112 éve látta meg a napvilágot Millvina Dean, az 1912. április 15-én elsüllyedt Titanic legtovább élt túlélője. Két hónapos volt, mikor a Titanicon utazott a hajó legfiatalabb utasaként.

NAPSÜTÉS ÉS SZÉL VÁR RÁNK MA SZEGEDEN

Pénteken az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csupán keleten egy összeáramlási vonal mentén lehet több felhő az égen és fordulhat elő néhol zápor. Szegeden azonban nem kell csapadéktól tartani. Többfelé szeles lesz az idő. Kora reggel 0 és 1, napközben 7 és 8 fok körül alakul a hőmérséklet.

MÁTÓL TÖBB, MINT 600 FORINTOT KELL FIZETNÜNK MÁR A BENZINÉRT IS

Péntektől még inkább zsebbenyúlós lesz a tankolás Szegeden, a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik. A benziné 6, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 8 forinttal lesz magasabb literenként.

MA MICI ÉS URSULA MEGMONDJA, MEDDIG TART MÉG A TÉL

Vajon meddig tart a tél? Közeledik már a tavasz? A Szegedi Vadasparkba látogatók február 2-án, pénteken, 11.00 órakor a Medve-les című programon a barna medvék kicsalogatásával választ kaphatnak erre a kérdésre! Ezen a napon a Vadaspark két medvéje, Mici és Ursula teszik ismét próbára időjós képességeiket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb