Szegedi Arcok

“Hello, Szeged365 Family!” – így üzentek az Atlasz hegység köves útjairól nekünk a szegedi Bamakosok

Nap, mint nap izgatottan követjük nyomon a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapatának útját a világ legnagyobb amatőr rallyján, a Budapest Bamako Rallyn, akik az elmúlt napokban bejárták Marokkó látványos hegyi útjait, az Atlaszt átszelő sziklás ösvényeit, s jelenleg Marokkó két legkomolyabb dűne rendszerében kalandoznak. Közben az autójukra ragasztott matricánkkal messzi tájakra repítve a Szeged365 Family hírét. Sőt, Muráti Kamilló csapatkapitány kifejezetten Nektek, a Szeged365 Olvasóinak/Nézőinek is üzent az Atlasz hegységből, amit most meg is mutatunk nektek, ahogy azt is, merre jár, hogy telik a szegedi csapat kalandos útja jelenleg.

ÍGY ÜZENT KAMILLÓ CSAPATA A SZEGED365 FAMILY-NEK

Miután a csapatok megérkeztek Afrikába, s kedden eldördült a startpisztoly az első afrikai rajtpontnál, megkezdődött a nagy futam Atlasz hegységen átívelő szakasza. Az Atlasz hegység köves útjairól Muráti Kamilló csapatkapitány üzent a Szeged365 Family tagjainak, mutatjuk máris:

@szeged365

“Hello, Szeged365 Family!” – így üzentek az Atlasz hegység köves útjairól nekünk a szegedi Bamakosok

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

JANUÁR 30. FEZ-MERZOUGA – UGROTT A SZÁLLÁS, ÚJ UTÁN KELLETT NÉZNI

Mint Kamilló beszámolt róla, január 30-án, kedden a Fez – Merzouga (Marokkó) közötti körülbelül 500 km-es távot tették meg nagyrészt terepen. Ahogy a csapatkapitány elmondta, a terep itt még nem sivatagos, hanem az Atlasz hegységen keresztül kavicsos, sziklás úton vezetett. A nap folyamán több csapat is csatlakozott hozzájuk, és szorgalmasan nyelték a szegedi delegáció után a port, írta Kamilló. Mint mesélte, este kilenc után érkeztek meg Merzouga-ba (egy kis falu Marokkó délkeleti részén), ahol a szállásukat, ami egy sivatagi kemping lett volna, lemondták, így a csapatnak másik opció után kellett néznie. Tizenegy órára szerencsére minden rendeződött, és egy kis pihenés után reggel hatkor már újra talpon voltak. Ezt követően Erg Chigaga kavicsos és dűnékkel tarkított terepén folytatódott a futam, de indulás előtt még bejelentkeztek a szegedi srácok Merzouga-ból:

Kamillóék fotókat is megosztottak a Fez – Merzouga között megtett utukról:

JANUÁR 31. ERG CHIGAGA FELÉ – AZ EGYIK CSAPAT KOMOLY BAJBA KERÜLT, FEL KELLETT ADNIUK A VERSENYT

Január 31-én, szerdán az Erg Chigaga (Marokkó) felé vezető útról kaptunk egy kis élménybeszámolót. Mint írta, a reggeli terv az volt, hogy egyenesen a leggyorsabban (bár ez a kettő elég nehéz kombináció) eljussanak ebbe a gyönyörű és különleges dűne táborba. De az élet nem kívánságműsor, így a reggeli “dűnézés” egy kis balesetbe torkollott, melyről még senki nem hitte, hogy mekkora bajt hoz. Kamillóék egyik csapattársának autója ugyanis elakadt, melynek következtében egymást érintő több probléma lépett fel, így sajnos az autójuk nem volt tovább használható. “Az este végiggondoltuk hol tudunk segíteni, ennek eredménye majd az Assa-ba vezető úton körvonalazódik, de természetesen ahol tudunk segítünk” – írta Kamilló.

Mint elmesélte, Zagora városában ettek egy jót, majd folytatták útjukat. A táborba vezető út 1.5 éve sem volt egyszerű, itt ugyanis az úgynevezett radiátor úton kellett keresztül haladniuk, ahol olyan az út, mintha öntöttvas radiátorok lennének lefektetve, melyből éles, apró 10-20 centis földdarabkák álltak ki végig. De este kilenc óra környékén sikeresen beérkeztek a táborba. “Találtunk egy jó helyet ahol több ismerős csapattal együtt elfoglaltuk a helyünket” – mesélte Kamilló.

FEBRUÁR 1. PLUSZ EGY FŐVEL BŐVÜLT KAMILLÓÉK CSAPATA

Február elsején, csütörtökön bővült Kamillóék csapata, mint mondta, átalakítják négy személyessé autójukat. A mai napon egy napra a rally hivatalos fotósa csatlakozott hozzájuk, péntektől pedig annak a csapatnak az egyik tagja tart velük, akiknek korábban lerobbant az autója, emiatt kénytelenek voltak feladni a versenyt. A másik csapattag abból az autóból visszafordult, hogy egy trailerrel hazavitesse a járművet. Az Erg Chigaga dűne tábor mai napfelkeltéjét is képeken örökítették meg Kamillóék:

Ezt követően útrakelt a szegedi csapat Assa (Marokkó) felé:

Természetesen rengeteg képpel, élővel és videóval követjük nyomon a srácok utazását, sőt, a Szeged365 logója is felkerült az autóra, így a hatalmas családunk is Afrikába utazik egy picit! Hajrá KAM Home Goes 2 Bamako, szurkolunk nektek!

KAMILLÓÉK MÁR AZ EURÓPAI ETAP SORÁN SEGÍTETTEK EGY BAJBAJUTOTT CSAPATON

Forrás, fotók, videók: KAM Home Goes 2 Bamako FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb