Szegedi ArcokVideo365

Nincs idő – és pénzkiesés: a szegedi Csillag Autósiskolában mindössze egynapos személyes jelenléttel megújíthatod GKI kártyádat

Teherautón hivatásos sofőrként dolgozni egy csomó előnnyel jár: a legnagyobb ezek közül a jó kereseti lehetőség. Azonban a megszerzett papír nem örökre szól, az úgynevezett GKI tehergépkocsi vezetői tanfolyam elvégzését követően ötévente meg kell újítanunk GKI kártyánkat ahhoz, hogy tovább tudjunk a szakmában dolgozni. Sokaknak viszont, akik idejük nagy részében külföldön tartózkodnak, problémás lehet a továbbképzés idejére beülni az iskolapadba, hiszen ez idő és pénz kieséssel járhat. No, de nem a szegedi Csillag Autós és Motoros Iskolában! A Gutenberg utcai autósiskola ugyanis lehetővé tette tanulói számára, hogy az elméleti részt online, akár távolról, külföldről, a teherautó vezetőfülkéjéből elvégezhessék, a gyakorlati rész pedig, ami személyes jelenlétet igényel, alig egy fél nap alatt teljesíthető. A GKI továbbképzés részleteibe Dr. Pataki Gergely, a Csillag Autós és Motoros Iskola ügyvezetője avatott be bennünket. 

Mint Pataki Gergely elmondta, az, hogy valaki megszerzi a C kategóriás teherautós jogosítványát, még nem elegendő, hogy munkát is vállalhasson vele. Erre szolgál a GKI intézménye. A Csillag Autósiskola 2023 óta foglalkozik szaktanfolyamokkal, ezen belül pedig GKI képzésekkel. „Azoknak, akik GKI alapképzésben gondolkoznak, nálunk mindent egy helyen el tudnak végezni: folyamatosan szervezünk elméleti tanfolyamokat, saját tanpályával és tulajdonú szimulátorral, valamint oktató teherautóval is rendelkezünk a kötelezően előírt gyakorlatokhoz” – tudtuk meg az ügyvezetőtől. 

A TANTERMI KÉPZÉSEK ÁTKÖLTÖZTEK A DIGITÁLIS TÉRBE

Hozzátette, viszont, ha valaki megszerzi a teherautós GKI kártyáját, azt 5 évente meg is kell újítani. Ezt nevezzük GKI továbbképzésnek, vagy megújító képzésnek. „A Csillag Autósiskolánál a 2023-as és 2024 –es év is a digitalizációról szól, próbálunk lépést tartani azokkal a kihívásokkal, amelyek napjainkban is jelentkeznek. Úgyhogy próbáljuk, legfőképpen a szaktanfolyamok vonatkozásában a tantermi képzéseket a digitális térbe áthelyezni” – árulta el Pataki Gergely. Mint mondta, tapasztalataik szerint a sofőrök nagy része nemzetközi fuvarozásban vesz részt, ezért keveset tartózkodnak Magyarországon, így komplikált számukra a kártya megújítása. Az ő számukra kínál a Csillag Autós és Motoros Iskola egyszerű és kényelmes megoldást.

KÉNYELMESEBB, GYORSABB, PRAKTIKUSABB KÉPZÉS – CSUPÁN EGYNAPOS SZEMÉLYES JELENLÉTTEL

„Az egyik ilyen, hogy a sofőr e-learninges formában el tudja a megújító képzést is végezni. Tehát nem kell emiatt külön hazautaznia, hogy az elméleti részt elvégezze. Akár egy kamion fülkéjében, vagy akár egy szállodában is teljesíthető. Ha ez megtörtént és hazajön, egy nap alatt le tudhatja a vizsgát és a szimulátoros képzést is, úgyhogy összességében alig egy nap alatt abszolválható ez a megújító folyamat” – magyarázta el az ügyvezető.

Mint megtudtuk a jogszabály kötelezően vagy szimulátoros képzést, vagy vezetéstechnikai tréningpályán való részvételt ír elő. Ez utóbbi pedig nehezen kivitelezhető, hiszen legközelebb Zsámbékon, illetve Budapesten van erre alkalmas tanpálya, nem utolsó sorban pedig sok százezres tétel lenne. „Ezt a problémát tudtuk áthidalni azzal a megoldással, hogy egy szimulátoron ugyanezeket a feladatokat virtuális térben szimuláljuk a vizsgázónak. Ez ugyanúgy elfogadott a továbbképzés szempontjából, s egy kényelmes, meleg irodában, nagyjából egy délelőtt alatt az egész elvégezhető” – avatott be bennünket Pataki Gergely.

MÁRCIUS VÉGÉIG ÓRIÁSI KEDVEZMÉNNYEL CSAPHATSZ LE A KOMPLETT KÉPZÉSRE

Sőt, a Csillag Autósiskola most óriási kedvezménnyel kínálja a komplett teherautós GKI megújító képzését: egészen 2024.03.31-ig csak 79.800 Ft-ba kerül (plusz vizsgadíj, plusz kártyadíj), mely tartalmazza mind az e-learninges kurzust, mind a szimulátoros oktatást.

Ha Te is éppen a GKI kártyád megújítása előtt állsz, s nem szeretnél se időt, se pénzt vesztegetni, keresd bizalommal a Csillag Autós és Motoros Iskola segítőkész csapatát az alábbi elérhetősége egyikén:

Cím: Szeged, Gutenberg u. 29

Telefonszám: (62) 426 433

Weboldal:
csillagautosiskola.hu

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb