Mindenmás

Milyen tél? Napi melegrekord dőlt meg Szegeden, hétfőn 15,7 fokot mértek a Bajai úti állomáson

Habár az országos napi melegrekord nem dőlt meg hétfőn, a szegedi meteorológiai állomáson azonban február 5-én még soha nem mértek ennyire meleget, mint tegnap.

Hétfőn 15,7 fokig melegedett fel a levegő a Bajai úti szegedi meteorológiai állomáson, amellyel 0,8 fokkal megdőlt korábbi a helyi napi melegrekord – nyilatkozta Tóth Béla éghajlat elemző a dél-alföldi időjárás kedvelők csoportból.

A Promenad24 azt írja, hogy a HungaroMet maximum hőmérsékleti térképe szerint az egész Dél-Alföldön 15-16 fokos csúcsértékeket mértek. Az Időkép szerint a nyugati határszélen helyenként 20 fok fölé melegedett a levegő.

VOLT, AHOL 21 FOK VOLT

Nagyjából a Kapuvár-Dunaföldvár-Békéscsaba vonaltól északra tombolt a szél, a legerősebb lökések a 60-70 km/órát, sőt, helyenként a 80 km/órát is meghaladták. Ezzel ellentétben, a kicsit védettebb, nyugati határszélen gyenge vagy mérsékelt volt a légmozgás, és hét ágra sütött a nap, valamint a főnhatás is érvényesült, aminek meglett az eredménye: Kercaszomor községben 21 fokig melegedett a levegő. Az Őrségben máshol is elértük a 20 fokot, ezzel ellentétben az ország túloldalán, az északkeleti határon fekvő Záhonyban mindössze 7,8 fokot mutatott a hőmérő – és a hónapot tekintve még az is meleg lenne. Nem, hogy a 20-21 fok!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb