Mindenmás

Csaknem 100 millió forintnyi kárt okozott a online csalásokra szakosodott bűnbanda – luxuskocsikat és több millió forintot is lefoglaltak a Csongrád-Csanád vármegyei nyomozók

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Mátrix Projekt keretében több millió forintot és luxuskocsikat foglaltak le egy csalásokra szakosodott bűnbandától – tudtuk meg a rendőrségtől csütörtökön.

Mint kiderült, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiberbűnözéssel foglalkozó nyomozói a Terrorelhárítási Központ munkatársaival, illetve az együttműködő vármegyék detektívjeivel közösen az elmúlt időszakban több személyt is elfogtak – köztük az ukrán állampolgárságú főszervezőt és társát, valamint számos pénzmosót – abból a bűnbandából, akik online banki csalásokra szakosodtak, és csaknem 100 millió forint kárt okoztak a sértetteknek.

PÉNZ, LUXUSAUTÓ ÉS KÁBÍTÓSZER

A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a hetekben a német hatóságok elkaptak egy szintén pénzmosással gyanúsítható elkövetőt, akinek a budapesti lakásán január 30-án megtartott kutatás során a nyomozók több millió forintot, külföldi valutát, kábítószergyanús anyagot, illetve két nagy értékű luxusautót foglaltak le – emelték ki.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb