Közélet

“Családbarátság… Novák Katalin mondjon le” – kiplakátolta a szegedi Fidesz irodát a Momentum

Országszerte felháborodást keltett az, hogy Novák Katalin szabadon bocsátotta a jogerősen elítélt egykori igazgatóhelyettest, aki segített főnökének eltussolni a pedofilbotrányát. Az MSZP ifjúsági szervezete szerda reggel leragasztott szájú plüssállatokat tapasztott több budapesti Fidesz-irodára, mellé pedig plakátokat is, ezzel a felirattal: „Pedofil mentegetőknek nincs hely a magyar közéletben”. Mindeközben a szegedi, Victor Hugo utcai Fidesz irodára is kerültek ki plakátok, itt azonban a Momentum akciózott.

“Az, hogy a szegedi Fidesz egy része szó nélkül hagyja, másik része pedig egyetértéséről biztosítja Novák Katalint felháborító és elfogadhatatlan” – írta közösségi oldalán Halász Noémi, a Momentum Szegedi Helyi Szervezetének alelnöke azután, hogy a helyi irodánál akcióztak. Ide is kikerültek ugyanis a plakátok.

PEDOFIL-MOSDATÓ EMBER GYAKOROLHATJA FOGLALKOZÁSÁT

Azt is kiemelte, hogy szerinte Novák Katalin és a Fidesz bűne, hogy egy gyerekeket kényszerítő, pedofil-mosdató ember újra gyakorolhatja foglalkozását és gyerekek között lehet. “Hány gyermeknek kell még szenvednie mielőtt a pedofilok nem ússzák meg pár százezres büntetéssel, mint pl. Kaleta? Hány aljas, gyermekek ellen bűnt elkövető embernek fognak még kegyelmet adni?” – tette fel a kérdéseket a közösségi oldalán.

Mihálik Edvin is megszólalt az ügyben, mint írta: “felháborítónak tartom, hogy a helyi fideszes politikusok sem értik: a pedofília elutasításában nemzeti egységre van szükség. Ha hibáztak a bicskei gyermekotthon igazgató-helyettesének ügyében, akkor lássák be, tegyenek igazságot, amíg nem teszik meg, marad a szégyen, ahogy az egyik áldozat is megfogalmazta.”

AZ ÜGYRŐL

Az ügy egyébként az, hogy a köztársasági elnök kegyelmet adott annak az elítéltnek, aki egy pedofilügyben érintett. Mint ismeretes, K. Endre helyettese volt annak az igazgatónak, aki a bicskei gyermekotthonban több kiskorú fiút abuzált regnálása idején. A beosztott próbált nyomást gyakorolni a gyerekekre, hogy vonják vissza vallomásaikat, és hamisan tanúskodjanak. Ezek okán K. Endrét kényszerítés minősített bűncselekményért jogerősen 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltották a foglalkozástól és közügyek gyakorlásától is.

A kegyelem pillanatában még kilenc hónap volt hátra a büntetéséből. Novák Katalin döntése hatalmas viharokat kavart, és a színházi szcéna sem maradt csöndben. Nyílt levelet írtak ugyanis a köztársasági elnöknek a Kiállok érted produkció alkotói és színészei. Az alkalmi társulás és maga az előadás történetesen pont azokért a kiskorúakért és fiatalokért emel szót, immáron kilencedik éve, akik hátrányos helyzetű családokban, gyermekotthonokban, rossz körülmények között élnek, és így potenciálisan veszélyeztetettek. Mindezek mellett aláírásgyűjtést indít a DK, Novák Katalin lemondását követelik. A párt online petíciója szerint Novák Katalin méltatlanná vált az államfői tisztség betöltésére.

Fotók: Halász Noémi Facebook.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb