Mindenmás

Szegedtől alig 50 kilométerre a kelebiai határon, 200 kiló száraz húst próbáltak átcsempészni (fotók)

Kétszáz kilogramm száraz húst találtak egy furgon rakterében tegnap a kelebiai határátkelőn. Volt ám minden a jármű csomagtartójában, mégpedig 30 kilogramm marhasonka, 40 kilogramm füstölt kolbász és 30 kilogramm száraz birkahús. A sofőr Németországba szeretett volna átjutni, de a vámosok azonnal lefoglalták a járműt és a több száz kilogramm csempészárut is.

NÉMETORSZÁGBA VITTÉK VOLNA AZ ŐRÜLT MENNYISÉGŰ HÚSÁRUT

Az esetre akkor derült fény, amikor kilépésre jelentkezett egy szerb rendszámú Volkswagen Crafter márkájú furgon, ami a sofőr állítása szerint Németországba tartott. A vezető nemmel válaszolt arra a szokásos kérdésre, hogy van e bejelentenivalója. Ekkor vált gyanússá a szerb rendőrök és vámosok számára. Kinyitották a rakteret és a férfi lebukott. A vámosokat azonnal megcsapta a száraz húskészítmények jellegzetes szaga.

130 KILOGRAMM MARHASONKA, 40 KILOGRAMM FÜSTÖLT SONKA ÉS 30 KILOGRAMM SZÁRAZ BIRKAHÚS VOLT A KOCSIBAN, AMIKET A SOFŐR NEM JELENTETT BE

Tekintettel arra, hogy állati eredetű, érzékeny árucikkről van szó, amit a tulajdonosa nem jelentett be, nem rendelkezett árunyilatkozattal, és nem megfelelő higiéniás körülmények között szállította, az esetről azonnal értesítették az illetékes állategészségügyi felügyelőséget is- írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Mutatjuk fotókon a tömérdek mennyiségű húsokat:

A vámhatóság emlékeztet, hogy az utasok átvihetnek ugyan élelmiszert a határon, de csak akkora mennyiségben, ami személyes fogyasztásra szükséges, és amennyiben az gyári csomagolásban van.

forrás: Szabad Magyar Szó

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb