Közélet

Pénzeső a pedagógusoknak és az időseknek: a tanároknak nem csak az alapbérük emelkedik, érkezik a 13. havi nyugdíj is

A kormány nem csak a tanárok bérét, hanem a különböző pótlékaikat és megbízási díjaik összegét is megemelte – fogalmazott Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Megjegyezte, hogy a béremelés célja hogy gyerekek oktatása és nevelése minél nagyobb színvonalú legyen. Jó hír az időseknek is, Szentkirályi Alexandra Magyarország kormányának szóvivője, Facebook videójában arról beszél, érkezik a 13. havi nyugdíj is.

NEM CSAK AZ ALAPILLETMÉNY EMELKEDETT

Növekedtek még az osztályfőnöki, az igazgatói, a munkaközösség-vezetői, az igazgatóhelyettesi, a tagintézmény-igazgatói, az intézményegység-vezetői, de nőtt még a többlettanítási-órák után járó díjak is, valamint a nemzetiségi, a gyógypedagógiai és a diabéteszpótlékok is.

RÉTVÁRI: A GYEREKEKKEL TÖBBET FOGLALKOZÓ TANÁROKNAK TÖBBET KELL KERESNIÜK

Az államtitkár hangsúlyozta, a pótlékok emelése azért is fontos, mert a többletfeladatot vállalók esetében ennek a többletnek meg kell jelennie jövedelmük emelkedésében. Megjegyezte, hogy ezzel akarják elismerni azok munkáját, akik erejükön túl is foglalkoznak a magyar gyermekekkel.

JÓ HÍR, HA VAN MA-VÉGZETTSÉGED

A pedagógusok bére MA-végzettség (vagyis mesterképzésen szerzett diploma) esetén további 2 százalékkal, hiányszakot oktatók esetén további 4 százalékkal nőtt, azok a pedagógusok pedig, akik hátrányos helyzetű térségben, osztályban tanítanak, 20 százalékos többletjuttatásban részesültek – ismertette Rétvári Bence.

A kormány szeretné, ha a pedagógusok nem csak erkölcsileg, de anyagilag is megbecsülést kapnának, ezért döntöttek a tanárbéremelés megvalósításáról.

AZ IDŐSEK IS VÁRHATJÁK AZ EMELT ÖSSZEGET ÉS A 13.HAVI NYUGDÍJAT- ERRŐL BESZÉLT SZENTKIRÁLYI ALEXANDRA EGYIK FACEBOOK VIDEÓJÁBAN

Pár nap múlva, azaz február 12-én megérkezhet a 13. havi nyugdíj, így közel fél millió forintot is kaphatnak az idősek ebben a hónapban.

Szentkirályi Alexandra: “Köszönjük szépen a nyugdíjasoknak az aktív korukban végzett munkájukat és hogy felnevelték a gyermekeiket.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb