Közélet

Belenyúlt a kormány a csomagküldés piacába: mutatjuk, milyen változások jöhetnek

Az online vásárlást sokan szeretjük, a világjárvány óta pedig különösen. Szerencsére a karantén már rég véget ért, de ez a szokás megmaradt. A jövőben pedig egy rendelet biztosítja számunkra azt, hogy eggyel több logisztikai szolgáltatás közül válogathatunk. A rendelet még a tavalyi év utolsó napján íródott, nagyvalószínűséggel március végétől választhatjuk a Magyar Posta szolgáltatását, online vásárlásaink során.

NEM HOZ SZÁMOTTEVŐ VÁLTOZÁST AZ ONLINE TERMÉKEK ÁRULÓI ESETÉBEN

Az biztos, hogy senkinek sem lesz hátrány. Egyelőre sem mi vásárlók, sem a piac résztvevői nem tudják mire számítsanak. Egyes sajtóértesülések másként gondolják, szerintük a posta még a enyhébb forgatókönyvek szerint sem jöhet ki jól a dologból. Így hát kíváncsian várjuk a szabályozást.

BIZTOS FORGATÓKÖNYV MÉG NINCS, EGYELŐRE CSAK TERVEZETEK

Több lehetséges értelmezése is van a szabályozásnak. A leginkább valószínű forgatókönyv szerint a rendelet a valóságban így fog kinézni: minden webshopon meg kell jelölni a Magyar Posta Logisztikát, mint választható kiszállító partnert- írja a Telex.hu. Persze, opcióként megmaradnak a jól ismert szállítók is, mint például a GLS, DHL, Foxpost stb. Azonban néhány piac ismerő úgy gondolja, nem lesz annyira érzékelhető a változás, hiszen a legtöbb webshop már jelenleg is felajánlja a MPL-t a netes vásárlások végén.

forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb